Nordre Aker Budstikke

Derfor ligger det snø på fortauet

Leser forteller at dette var situasjonen i Grefsenveien, tirsdag kveld. Foto: LESERBILDE

– Kun halve fortauet er måkt, og man kan ikke gå to og to i bredden, komme frem med barnevogn, rullestol eller rullator, i følge Hilde Furuberg. Nå forteller Bymiljøetaten hvorfor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2018 kl 12:03

GREFSEN: Hilde Furuberg var ute og gikk i Grefsenveien, tirsdag kveld. Hun skriver i en mail til Nordre Aker Budstikke:

– Kun halve fortauet er måkt, og man kan ikke gå to og to i bredden, komme frem med barnevogn, rullestol eller rullator. Mens sykkelfeltet er helt fri for is og snø. Jeg og min venninne gikk oppover fra Storo og opp til Grefsenplatået, ikke en eneste syklist i sikte.

Mangel på areal

Vi spurte Bymiljøetaten, om rutinene på måkingen:

– Langs det prioriterte sykkelveinettet og hovedveier blir hele veibredden brøytet, inkludert fortau. Akkurat her i Grefsenveien er det mangelen på areal som gjør at snøen beklageligvis blir liggende litt ut på fortauet inntil vi får kjørt vekk snøen, forteller presseansvarlig Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

Samme krav

Hun fortsetter:


– Vi begynner i midten av veien og brøyter mer og mer ut til siden. Det er svært vanskelig å flytte all snøen over på andre siden av veien under brøyting, da biler blir kjørende i snøhaugene som brøytingen produserer. Det er samme krav i kjørebane som i sykkelfelt og på fortau. Dette er et av de stedene vi fjerner snø så raskt som mulig etter snøfall, nettopp fordi det er trangt og vi ikke kan lagre snø på stedet.

Snøen skulle fjernes i løpet av onsdag, opplyser hun. Torsdag morgen bekreftes det at snøen er fjernet fra fortauet.

Torsdag var veibanen og fortauer fritt for snø. Foto: Kristin Tufte Haga

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...