Nordre Aker Budstikke

Starter kronerulling:

Hør Ivar fortelle hvorfor løvene selger vafler og pølser ved marka

Bydelen kjøper ikke lenger dagplasser for demente på Skjerven gård i Maridalen. Det har Lions tenkt til å gjøre noe med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2021 kl 10:17

KJELSÅS: Som Nordre Aker Budstikke har skrevet er bakgrunnen for oppsigelsen av dagtilbudet for demente på Skjerven gård i Maridalen, at plassene har vært finansiert av eksterne midler fra Helsedirektoratet. Bydelen fikk avslag på søknad om nye midler fra Fylkesmannen for 2021. Men kanskje viktigst: Direktekjøpet av plassene er trolig et brudd på Oslo kommunes anskaffelsesreglement om anbudsutsetting. Det var Hauger gård i Fetsund som vant anbudet om å tilby Inn på Tunet-plasser til Oslo kommune i 2017.

Per i dag er det kjøpt opp én plass på Skjerven fra beboer i Vestre Aker, og en fra Nordre Aker har kjøpt plass der privat.

Nå tar Lions affære, og setter i gang en kronerulling for at enda en dagplass på Skjerven kan bli finansiert.

Her kan du høre hva Ivar Christiansen sier om prosjektet de nå har dratt i gang:

– Dette er et initiativ som Lions-klubbene i Nordre Aker har tatt. Vi mener at det er forkastelig at ikke Oslo kommune har ivaretatt tilbudet til demente på Skjerven gård. Det er kortere reisevei til Skjerven, og det er der vi ønsker at de kan få være. Vi håper på at bydelen kan overta ansvaret for dette tilbudet i 2022, sier Ivar Christiansen i Grefsen Lions, da Nordre Aker Budstikke er innom ved markaporten innerst i Midtoddveien.


Det er vinterferie, men en og annen kommer innom, som Steinar Arnesen og Inger Aasland. Men det blir flere muligheter. Christiansen forteller at de har planer om å stille opp hver helg frem til påske med vafler og pølser - ved inngangen til marka. I tillegg vil Lions også henvende seg både til næringsliv og privatpersoner, mot målet om 240.000 kroner – prisen for én bruker på dagtilbudet på Skjerven resten av året.

– Vi har opprettet et vippsnummer, 656274. I tillegg vil Lionsklubbene Nordberg, Berg og Grefsen også legge et beløp i bunn, mot målet på 240.000 kroner, sier Christiansen videre.

Søndag er de også på plass ved markaporten, fra litt utpå dagen.

På tur Inger Aasland og Steinar Arnesen, og fra løvene Bente Scharp, Tove Christiansen og Ivar Christiansen. Foto: Kristin Tufte Haga

Dette er Inn på Tunet:

Gårder med tilbud tilrettelagt for personer med demens og kognitiv svikt. Gården er et miljø med dyr, natur og erindringsbilder som for mange virker kjent. Aktivitetene tilpasses brukernes funksjonsnivå og interesser.

Her er det mange muligheter:

  • Foring og stell av dyr, tid sammen med dyra.
  • Turer langs stiene i skog og mark.
  • Tur til uteplassen, grillhuset, gapahuken eller skogstua – sosialt samvær.
  • Bygningene på gården inneholder mange gjenstander til erindringstrening.
  • Hagearbeid, blomster, frukttrær, bærbusker, urtehagen, villplanter.
  • Vedarbeid; hogge, klyve, stable.
  • Handarbeid.
  • Småsløyd i snekkerverkstedet.
  • Baking og forberedelser til felles lunsj.
  • Sang, musikk, dans.

Gjennom aktivitetene stimuleres brukeren til en aktiv og meningsfull hverdag. Det øker muligheten for å bo lenger hjemme og mestre de daglige gjøremålene bedre, og det trener evnen til å kommunisere med andre mennesker.

Skjerven gård er den eneste Inn på Tunet-sertifiserte gården i Oslo. Ble drevet i samarbeid med Kirkens Bymisjon fra 2009 til 2017, og med avtale med Sykehjemsetaten. Skjerven tapte anbudet i 2017, da Oslo kommune inngikk avtale om kjøp av 10 plasser Inn på Tunet på Hager gård i Fetsund.

Kilder: Inn på Tunet SA, Nordre Aker Budstikke

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...