Nordre Aker Budstikke

Derfor skal bassen i russebussene fungere bra som sjekketriks

Frosk, rådyr og russ bruker bass for å få draget, skal vi tro forskeren. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Illustrasjonsfoto)

«De som har disse russebussene, skryter i hvert fall av at de får pult.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2019 kl 11:09

OSLO: Det er nok ikke alle som er like fornøyde med lyden fra russebussene nå i mai – med høy musikk og mye bass. Særlig ikke nattestid når man prøver å sove.

Men i Magasinet til Dagens Næringsliv uttaler Magne Flåten, biomangfoldsarbeider i Sabima, at bassen faktisk fungerer som et bra sjekketriks for russen.

Ja, du leste riktig. For det skal nemlig være gjort flere målinger om hvordan bass og lyd virker på oss mennesker. Blant annet forteller Flåten om et forsikringsselskap som spurte eiere av luksusbiler om hvorfor de ville ha en slik bil. Noe av grunnen skal være lyden, motorlyden føles godt, og gode følelser kan gi økt testosteronnivå i kroppen, ifølge biomangfoldsarbeideren.

Det går videre frem av saken i DN.no at av testpersonene fikk blant annet alle damene høyere testosteronnivå av Maserati-lyden.

Avisen spør om det da er slik at de med russebuss og mye bass, også får flere barn, slik som det er med froskene som kvekker dypest?


– Ja, der er vi havnet … lydpotter på motorsykler og rådyr som rauter og russebusser med anlegget på taket – de kommer til å holde på med det, fordi det lønner seg. De som har disse russebussene, skryter i hvert fall av at de får pult, sier Flåten i DN.

Her kan du lese hele saken i DN Magasinet.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...