Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Dessverre har vi måttet trekke juniorlaget

ILLLUSTRASJONSFOTO

Kjelsås IL er ett av Norges største idrettslag, men har i år ikke nok juniorgutter til å stille lag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2017 kl 18:34

KJELSÅS: Det er ikke alltid jenterekrutteringen er stor nok i klubbene til å etablerer juniorlag og damelag. Men nå skorter det på gutte-juniorsiden hos ett av Norges største idrettslag, Kjelsås IL og Kjelsås Fotball.

Fotballsjef Dag Halvorsen forteller at det er første gang dette har skjedd i hans tid i laget, og Halvorsen har vært i klubben på Oslos tak i mange år.

– Vi har jobbet hardt gjennom vinteren for at det ikke skulle skje, men dessverre har vi nå måttet trekke 1. laget vårt fra 1. divisjon, sier Halvorsen.

Og det er kun uker før første juniorkamp skal blåses i gang.

– Stammen borte

Dag Halvorsen i Kjelsås Fotball. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Han forklarer videre:

– Bakgrunnen er at stammen fra fjoråret er borte. Noen er tatt opp i vår egen a-stall, og det er hyggelig. Tre spillere fra fjorårets juniorlag har meldt overgang til VIF.

Samlet sett ble da juniorarenaen for de neste i rekken ikke bra nok sportslig, og de har valgt å starte opp i Lyn og Korsvoll, forteller fotballsjefen videre om situasjonen.

Dårlig egenrekruttering

Det blir dårlig med egenrekruttering til A-laget.

– Vi får med dette et år eller to hvor det blir mindre egenrekruttering til A-laget.(journ. anm. A-laget herrer er i 2. divisjon) Det gror imidlertid godt blant ungdomslagene våre så vi ser likevel lyst på fremtiden for juniorfotballen i Kjelsås, ifølge Halvorsen.

– Men hva gjør dere nå fremover for å forhindre slike situasjoner senere?

– Vi har gjennom vinteren parallelt jobbet med revidering av sportsplanen og gjort noen endringer i denne med tanke på juniornivået. Revideringen skal ferdigstilles i neste uke og godkjennes på årsmøtet i Kjelsås IL i slutten av mars, sier Halvorsen, uten at han utdyper hvilke endringer det er snakk om.

Trenerapparat og rekruttering

På spørsmål om trenerapparatet og rekrutteringsjobben for å få på plass et guttejuniorlag, svarer han følgende:

– Trenerapparat har vært på plass for juniorgruppen gjennom hele vinteren og vi har jobbet inn mot andre klubber i nærområdet i forhold til rekruttering av spillere, uten særlig hell.

– 1. divisjon G19 holder et godt sportslig nivå og treningsgruppen må bestå av ambisiøse spillere som ønsker å trene mye. Når stammen i laget fra 2016 ble borte, så ble heller ikke treningsgruppen stor eller god nok, forklarer han.

Og legger til at det er noen juniorspillere som ønsker et «breddetilbud» og at klubben jobber med å få på plass dette.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...