Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Gründer Trond fra Grefsen:

Det andre kaster, skal selges for mange millioner

Thor Johansen og Trond J. Laeng har startet ny business. Foto: Siri Katrine Vinje Haugen

Det er planen for Holdbart AS, som kjøper opp og videreselger mat andre vil kaste. Hva med lutefisk til én krone kiloen?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2016 kl 17:56

GREFSEN/OSLO: : I november i fjor åpnet Trond J. Laeng og Thor Johansen Holdbart.no, på Vestby.

3000 nye følgere på tre døgn

Trond er fra Grefsen. Han og kameraten Thor, selger mat som ellers skulle vært gitt bort eller vært kastet.

– Vi fikk 3000 nye facebookfølgere på under tre døgn og vi doblet nesten omsetningen vår i forhold til forrige uke. Alle som har vært på jobb disse dagene har stått på som helter for å holde butikken i orden for alle kundene våre, skriver Holdbarts facebookside.

– Kastes for mye

Målet for gründerne, er å unngå at så mye mat som er helt spiselig, kastes.

– Det kastes altfor mye mat. Det var kameraten min Trond Laeng som hadde ideen først, han så hvor mye mat som ble kastet og ville gjøre noe med det, og ville ha meg med på dette, forteller gründer og butikksjef Thor Johansen, til Side2.no.

LES OGSÅ: Hva med de pengesjuke folka?

Thor Johansen og Trond J. Laeng kaster ikke mye mat. Foto: Siri Katrine Vinje Haugen

Vokser fra uke til uke

– Man er jo aldri sikker på om noe blir en suksess, men det startet bra med en gang og vi har vokst fra uke til uke, sier Johansen, som forteller at det ikke alltid er like lett å vite hvordan partier med matvarer vil mottas av kundene – de har fremdeles igjen flere av de 15.000 posene Nonstop som ble kjøpt inn før jul. Men de er like fine – og prisen blir stadig satt ned.

– Vi lærer hele tiden, og læringskurven er bratt. Men kundene er interessert i alt i grunnen. Og vi vil jo ikke kaste, så vi setter heller ned prisene, så vi slipper å kaste det, forteller gutta videre til nettstedet.

Nettbutikk

Og i mars er planen å selv være på nett - med nettbutikk. Les hele saken på side2.no.

Trond forteller videre til Nordre Aker Budstikke.

– Men når det gjelder nettbutikken, så vil det i første omgang dreie seg om tørrvarer. Så får vi se hva fremtiden kan bringe av eventuelle løsninger for netthandel for også ferskvarer.

Regler

– For å forklare enkelt: De store kjedene har regler som gjør at de ikke tar inn i butikkene mat som ikke vil nå butikkene og komme i salg, innen så så lang tid. Så kontakter kanskje leverandørene oss i stedet.

Han fortsetter.

– Varer med best før, er lov å selge også etter best før-datoen. For eksempel har vi nylig solgt masse kvikklunsj, som har best før dato 15. desember. Det er også smaksprøver av forskjellige produkter. Og har folk kjøpt noe som ikke var som både de og vi trodde, ja da kan de komme tilbake med varen og få igjen pengene, forteller Grefsenmannen.

Lutefisk til en krone

Som understreker at varer merket med siste forbruksdag, ferskvarer, ikke selges etter dato.

– Men derimot best før, betyr ofte ikke dårlig etter, legger Trond til.

Som forteller at de selv smaker på maten som ikke kjedene vil selge selv.

– Vi solgte ut et parti lutefisk nær siste forbruksdag. Faktisk så billig som til en krone kiloen, kan grunderen fortelle.

Som legger til at budsjett 2016 er på hele 30 millioner kroner.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...