Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Slik skal Emil og Kamzy dra med seg flere unge voksne

LANDSMØTET: Emil Mogstad og Kamzy Gunaratnam forteller hvordan de skal få flere unge voksne inn i partiet. Foto: Janina Lauritsen

Leder av Nordre Aker Arbeiderparti, Emil Mogstad, og varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap) forteller hvordan de vil få flere unge voksne inn i partiet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2019 kl 12:00

NORDRE AKER/OSLO: Fra torsdag 4. til søndag 7. april er det landsmøte i Arbeiderpartiet.

Der er Emil Mogstad, leder av Nordre Aker Arbeiderparti, delegat og han har fått taletid til debatten om organisasjonsuttalelsen på lørdagen.

– Innlegget kommer til å handle om det å være en åpen, inkluderende og oppsøkende organisasjon for å få inn nye og aktive medlemmer. Her kommer Generasjon Y i Oslo Arbeiderparti naturlig inn. Dette var avgjørende for mitt engasjement i partiet og jeg fikk etter hvert være med på å videreutvikle det, sier Mogstad til Nordre Aker Budstikke.

Lokalavisa treffer ham og varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap), som startet opp nettverket Generasjon Y, i landsmøtet i Oslo kongressenter.

– Vi vet at unge voksne er underrepresentert i det aktive demokratiet. Vi skal jo representere alle, vi må også se dem som ikke har fått plass, sier Mogstad og Gunaratnam.


De tror det kanskje ikke er alle partigruppene som er like greie å komme inn i, men de tror og håper Generasjon Y skal gjøre det enklere.

– Utviklingen stagnerer uten nye hoder

De forklarer Generasjon Y som er velkomstpakke for dem mellom 25-35 år uten tung politisk bakgrunn. Har du lang fartstid i AUF, går du gjerne inn i partiet med en annen selvtillit enn dem som kommer uten erfaring.

– Jeg spør ofte folk hvorfor de ikke er med i et parti, og svaret som går igjen er at «jeg var ikke med i et partis ungdomsorganisasjon.» sier Gunaratnam.

Med Generasjon Y skal du få en mulighet til å vise det du kan.

– Hvis vi ikke er bevisst inkluderende, er vi ubevisst ekskluderende, sier Gunaratnam.


– Det er aldri dumt å få inn nye hoder. Utviklingen kan stagnere uten. Vi må prøve nye former for rekruttering, organiseringsstrukturen kan ikke være fastlåst.

Så langt har de fått inn til sammen 100 aktive medlemmer med Generasjon Y.

– Du kommer inn, får hurtigopplæring og dyttes ut igjen. Jeg sier «nå må du ut og fly, nå må du ut av reiret» sier Gunaratnam og ler.

«Beste som har skjedd siden Einar Gerhardsen»

Idéen om å skape et miljø for engasjerte mennesker er så viktig for fornyelsen av partiet, sier de og viser til byrådsleder Raymond Johansen.

– Han tok et lederansvar ved å ta inn folk som ikke bare tilhørte Oslo-politikken, men også finans. Som finansbyråd Robert Steen, han var ikke i politisk aktiv før han ble byråd i 2015, sier Gunaratnam og legger til:


– Robert sier Generasjon Y er det beste som har skjedd siden Einar Gerhardsen.

Byråd Steen forteller Nordre Aker Budstikke at han har sagt dette, men selvsagt på en humoristisk måte med glimt i øyet. Men han påpeker at Generasjon Y er viktig.

– Når det gjelder grunnlaget for refleksjonen så ligger den i at vi lever i en tid preget av store forandringer drevet av globale, nasjonale og lokale endringskrefter som globalisering, urbanisering, digitalisering og det grønne skiftet. I en verden som endrer seg må vi også utvikle politikken som skal styre utviklingen av samfunnet i den retning som vi ønsker. Og da trenger vi også nye tanker. Generasjon Y representerer nye «øyne» og nye tanker som beriker politikkutformingen for en annerledes framtid.

GENERASJON Y: Varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap) og leder av Nordre Aker Arbeiderparti Emil Mogstad. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...