Nordre Aker Budstikke

Fotballrunden:

Det ble både jubel og skuffelse i sesongstarten

Jonas-Aleksander Bakken sørget for Lyn-ledelse etter straffe i 1. omgang. Dessverre holdt det ikke hele kampen. Foto: Leander Falkenberg / LFM

Mye fotball spilt i helgen: Skeid viser at de absolutt har noe i OBOS-ligaen å gjøre, Lyns Damer i straffedrama på Kringsjå, Kjelsås-treneren hvisket kanskje noen Pauli ord i ørene på spillerne, mens Lyns herrer fikk en skuffende sesongstart på bortebane.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Serierunder og seriestart i helgen for Nordre Aker-lagene.

Sesongstart for Kjelsås og Lyn

Både guttene til Kjelsås i 2. divisjon, og Lyn i 3. divisjon, sto foran sesongens første kamp denne helgen. Premierenerver var det nok i aller høyeste grad.

Kjelsås i 2. divisjon hadde sin seriestart søndag, borte mot Asker. Gutta fra Oslos tak lå under 0-1 mot vertene til pause. Men så skjedde det noe.

For hva trener Eivind Kampen sa til gutta i pausen vites ikke, men i andre omgang, på under ett kvarter, snudde de kampen, og dro hjem fra Asker med tre poeng og 3-1-seier. Med scoringer av Ulrik Mathisen, og de to neste av Axel Pedersen.

– Ut fra pause er vi gode. Intensiteten og rytmen skaper forutsigbarhet, og vi får kampen inn i vårt spor. Jeg er veldig fornøyd med hvordan spillerne tok tak i kampen, det var mye vilje og mot. Det er en sterk prestasjon å snu en kamp borte hos Asker, sier trener Eivind Kampen på klubbens Facebook-side.


Super sesongstart for Kjelsås, som vant 3-1 over Asker etter snuoperasjon etter pause. Foto: Kjelsås Fotball / Alexander Rein

I 3. divisjon gikk turen til Tønsberg for Lyn. Gjestene gikk opp i ledelse tidlig i 1. omgang etter at Jonas-Aleksander Bakken satte ballen i mål på straffe. Lyn gikk til pause med ledelse 1-0, men det varte ikke lenge. Ett minutt etter hvilen utliknet hjemmelaget.

Lyn klarte ikke å skape all verdens, og Tønsberg gikk opp i 2-1-ledelse etter 69 minutter spilt. Dermed ble det poengløst og et skuffende tap for Lyn i sesongendebuten.

Lyn-damene

For Lyns damelag i Toppserien endte sesongens tredje kamp litt som de to foregående – til tross for at det ble en spennende kamp mot Kolbotn, hjemme på Kringsjå. Ikke minst ble det straffedrama da hurtige Runa Lillegård kom i full fart mot Kolbotn-målet, og i klinsj med en kolbotnspiller. Runa ramlet, og dommeren pekte på straffe og dro opp det røde kortet mot kolbotnspilleren. Den avgjørelsen har nok blitt diskutert heftig rundt omkring i etterkant.

Runa Lillegaard i full fart på vei mot Kolbotn-målet, på Kringsjå lørdag, men i klinsj med Kolbotn-spiller, som fikk rødt kort og Lyn fikk straffe. Foto: Dag Standal


Men, dessverre for Lyn, så bommet kaptein Linn Huseby på straffe, og da dommeren blåste av kampen sto det fortsatt 0-0, og poengdeling. Det har det også vært i de to foregående kampene for Lyn, både hjemme - i Telenor Arena på grunn av forholdene på Kringsjå - mot nyopprykkede Fart 0-0, og borte mot Arna Bjørnar 1-1, med scoring av samme Lillegård.

– Det var en actionfylt 0-0-kamp. Den ble prega av straffa og det røde kortet rett før pause, men vi fikk ikke så stor kontroll som vi hadde ønsket i andreomgang. Kolbotn har mange rutinerte spillere og er gode i etablert forsvar så de taklet det å spille med ti spillere bra. Men de gangene vi fikk brukt ballen, skapte vi sjanser og da er det kjedelig at vi ikke fikk ballen i mål. Det ble litt kaotisk defensivt i perioder, det skulle vi helst unngått elleve mot ti, men vi løste den situasjonen også. Vi er litt skuffa over at det ikke ble tre poeng, men vi tar med oss det positive, sier Lyn-trener Ole Johan Aas til Fotball.no.

Skeid

Nyopprykkede Skeid i OBOS-ligaen klinket til med seier over HamKam i sesongpremieren - deretter uavgjort mot Notodden, 1-1, og 0-0 søndag hjemme mot Jerv.

Det var en kamp med flere veldig gode sjanser, blant annet med tre skudd i treverket. Skeid viser at de absolutt har noe i OBOS-ligaen å gjøre. Som Tom Nordlie sier i intervjuet på Skeids Facebook-side: Skeid burde absolutt ha vunnet, og med litt flyt burde Skeid hatt ni poeng etter tre kamper, og ikke fem.

Korsvoll

Korsvoll, som rykket ned fra 3. til 4. divisjon i fjor, har vunnet de to første seriekampene. De spilte ikke i helgen, men kan notere 6 poeng etter 2-1-seier over Nesodden 1. og 3-2-seier over Sagene 9. april.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...