Nordre Aker Budstikke

Hva skjer i Nordre Aker?

Det blir en annerledes 17. mai, men det er likevel litt av hvert å samle seg om

Kringsjå skole markerte 17. mai allerede på fredag. Foto: KRINGSJÅ SKOLE

17. MAI-GUIDE I NORDRE AKER: Flere korps skal spille, og flaggene skal heises. Og det er flere tips om hva man kan finne på denne store dagen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.05.2020 kl 10:22

NORDRE AKER: Det blir en annerledes 17. mai på grunn av koronasituasjonen. Det blir heller ikke tradisjonelt barnetog i sentrum.

BIDRA TIL 17. MAI-ALBUM! Vis oss hvordan du feirer 17. mai på koronavis. Hva finner dere på for å skape en hyggelig nasjonaldagsfeiring? Send inn bilder til tips@nab.no, eller tag oss i sosiale medier, så samler vi bildene til et stort, lokalt fotoalbum!

Skolene og 17. maikomitéene har snudd seg rundt og funnet måter å likevel samle seg om 17. mai. Her kan du se hva de planlegger:

Tåsen skole

Tåsen skole kan melde at det blir flaggheising og bekransning av bauten på 17. mai, men:

«På grunn av Corona avholdes ingen seremonier. Tåsen skole lager i samarbeid med skolens korps og kor en film som legges ut på skolens hjemmeside og i sosiale medier for å markere dagen. Ettermiddagsarrangementer på skolen er dessverre også avlyst grunnet pandemien.»


Derimot skal Tåsen skolekorps gi lyd fra seg på nasjonaldagen:

– På formiddagen kommer korpset til å marsjere i nabolaget på Tåsen/Berg/Nordberg og stoppe og spille på utvalgte steder. Dette kommer vi til å gjøre i rundt to timer. 17. mai-komiteen har jo bedt oss om ikke å fortelle nøyaktig hvor fordi de ikke ønsker at folk skal stimle sammen. Men vi håper jo at folk vil se etter oss på trygg avstand fra hager og balkonger. I tillegg vil korpset - som kjent - dukke opp hos to vinnere av korpslotteriet. Vi håper og tror at korpset vil skape mye 17. mai-stemning i vårt område på nasjonaldagen, skriver korpset i en mail til Nordre Aker Budstikke.

På Facebook har korpset torsdag lagt ut litt flere detaljer om ruta. Se korpsets Facebook-side.

Det blir korpsmusikk på 17. mai - Tåsen skolekorps er klare for nasjonaldagen. Foto: Tåsen skolekorps

Korsvoll skole

Det blir flaggheising i regi av Korsvoll skole klokken 08.00, men men uten tilskuere i skolegården dette året. Skolen vil også legge ut en digital 17. mai-hilsen på egen hjemmeside.


«Den tradisjonelle 17. mai feiringen på Korsvoll skole er ikke mulig å gjennomføre. Allikevel ønsker 17. mai-komiteen på vegne av FAU at det blir en markering av dagen og at barnas dag ivaretas.
Korpset skal gå i område Korsvoll skole – Nordberghjemmet – Solvang mellom kl. 11.00 og 13.00. Det er kjempehyggelig om folk kommer ut, vifter med flagg og synger med, men at de ikke kommer for nært eller går i tett tog etter korpset. Klokken 13 er hele Norge invitert til å synge med på Ja vi elsker.

Ettersom det ikke blir noen leker på skolen i år, legger vi ved noen tips til hvordan familier kan organisere dette selv: Potetløp, sekkeløp, ball I bøtte, trehju-sykkelritt, banke ned spiker I planke, og skyte ball i mål.

Pass på å ivareta smittevernhensyn. Samtidig kan det også være viktig å tenke litt på om dere kjenner noen som kanskje ikke har noen å feire med på nasjonaldagen», oppfordrer komitéen.

Korsvoll skolekorps skal spille og marsjere i gatene, også med livestreaming på Facebook, dette skjer fra klokken 10.45-13.15. Planlagt rute er Korsvoll skole - Brekkekiosken - Korsvollhuset - Havnabakken - Nordberghjemmet - John Brandts vei 1-17 - Nordberg kirke - Sogn Aktivitetshus - Korsvoll skole. Klokken 13.00 spilles: «Ja, vi elsker».

Grefsen skole

Rektor Are Enger ved Grefsen skole har sendt ut følgende om 17. mai via skoleportalen:


«Årets 17. mai-feiring blir digital. Skole og FAU er enige om at ordinær feiring, da med tog og ettermiddagsmoro på skolen, avlyses. Det vil derfor ikke være noe arrangement i år. Grefsen skole skal lage en video med diverse innhold. Til det ønsker vi gjerne bilder fra elever, familier og ansatte. Ta gjerne på dere finstasen, lag noen fine og morsomme oppsett og send det til oss. Husk at bilder må tas i «liggende format», altså snu telefonen sidelengs. Man kan også lage utsmykninger, tegne eller male og ta bilde av dette. Bare fantasien setter grenser.

Vi ber om at dere sender bilder til grefsen.skolehjerte.1@gmail.com. Og ved å sende bilder, godkjenner du at dette kan brukes på skolens hjemmeside og i sosiale medier. Det vil bli en annerledes 17. mai i år, men sammen kan vi lage en fin video. Frist for å sende inn bidrag er onsdag 13. mai. Videoen legges ut søndag 17. mai, klokka 09.00.»

Grefsen skolekorps skal spille forskjellige steder, og oppdaterer løypa på sin Facebook-side nærmere 17. mai. Blant annet skal de spille ved sykehjemmene i samme område.

Ullevål

Det blir flaggheising på Vestre Aker skole kl. 08.00, og seansen skal direktesendes på NRK Super, Ullevål skoles musikkorps skal også spille. Etterfulgt av taler, av rektor, elevrådsleder og nestleder, og som blir lagt på skolens nettside.

Deretter marsjerer korpset via Minneparken til Damplassen, der speiderne fra Longship Ullevål speidergruppe skal heise flagget. Det spilles fanfare, og seansen streames på Ullevål Hageby vels sin Facebook-side.


Korpset skal marsjere fra Damplassen og en runde via Nedre Ullevål til Ullevål sykehus. Det minnes om avstand og smittevernreglene, og vellet kommenterer på Facebook at det ikke er ønskelig med hale på korpset. Klokken 13.00 synger etter planen hele Norge «Ja vi elsker», også dette skal streames fra vellets Facebook-side.

Her kan du komme i 17. mai-stemning med Ullevål skoles musikkorps som øvde i Ullevål Hageby tidligere denne uka:

Korpset øvde i Ullevål Hageby tidligere i uka.

Video: Petter Thorsrud.

Berg skole

Rektor ved Berg skole opplyser at der blir det ikke noe prøvetog før 17. mai i år.

– På 15. mai planlegges gruppevis 17. mai-leker utendørs. I tillegg skal alle elevene få is. Vi pynter med flagg. På 17. mai legger vi ut en ny sak på hjemmesiden til skolen. En hilsen fra skolens ledelse, samt tale fra elevrådsleder. Vi flagger også på skolen, skriver rektor ved Berg skole, Yngvil Hestenes i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Maridalen skole

– Det er en liten markering på gang i løpet av uken, sier assisterende rektor Øystein Skau hemmelighetsfullt.

På søndag er det tradisjon for et borgertog i Maridalen, det må vi dessverre avlyse i år. Men skolen har med FAU leid inn korpset som pleier å spille her, Østerdølenes musikkorps, og som skal gå fra Skar gård 12.50 og marsjerer mot Maridalen skole. Så håper vi å være på Rugda klokken 13.00, og da blir det felles sang i den nasjonale dugnaden, med «Ja vi elsker».

Så går vi videre til Maridalen skole, det er ikke noe opplegg på skolen, men vi håper at folk ser oss fra boliger og langs veien, men husk god avstand. Vi ønsker å spre 17. mai-følelsen i den grad det er mulig i den spesielle situasjonen vi alle er i nå, sier Skau.

Kjelsås skole

17. mai-komitéen ved Kjelsås skole skal via stream sende flaggheising, klokken 08.00 via denne Facebook-siden.

Fra klokken 11.00 streames «Ja vi elsker» med kor og korps, tale fra rektor og elevrådsleder, og kransenedleggelse ved Bautaen.

Det står også at av hensyn til smittevern er det ikke mulig med tilskuere i skolegården, og det oppfordres til å følge med på streamen.

Korpset skal også marsjere i gatene, fra skolen og mot Myrerjordet. Ved Myrer Omsorg i Hareveien skal det spilles «Ja, vi elsker» og fellessang, med anbefalt avstand i følge smittevernsreglene, her kan du lese mer, korpset forteller at ruta vil bli lagt ut på Facebook-siden.

Disen skole

Disen skole har ifølge FAU ikke noe arrangement på skolen i år. Disen Strings skal heller ikke spille i år på nasjonaldagen.

Kringsjå skole

Ledelsen ved Kringsjå skole opplyser at det ikke er noen arrangement i skolegården på skolen 17. mai i år. Men FAU opplyser at det blir en markering fredag 15. mai.

OPPDATERT: Kringsjå skole har fredag hatt en markering av 17. mai i skolegården. Korsvoll skolekorps stilte opp med flott musikk og drillkorps. 7. klasse bar flaggborgen og alle elevene stod i sine kohorter og var publikum. Etterpå vanket det is fra Kringsjå skoles FAU, forteller rektor Jannicke E. Argren til Nordre Aker Budstikke, fredag 15. mai, og oppfordrer til å følge med på skolens hjemmeside for oppdateringer.

Fra 17. maimarkering fredag, på Kringsjå skole, og hvor Korsvoll skolekorps spilte på skolen. Foto: Kringsjå skole

Morellbakken

Morellbakken skole forteller at det i år kun blir en enkel markering i skolegården, flagget heises klokken 8.30.

– Deretter spiller Grefsen skolekorps for oss før elevrådslederne holder tale for dagen. Seansen vil bli filmet og lagt på skolens hjemmeside, ifølge rektor Siv Lande.

Bydelens to andre ungdomsskoler, Nordberg og Engebråten, har ikke tradisjon for 17. mai-arrangementer, og vil heller ikke ha det i år.

Flere tips?

Burde denne lista vært lenger? Ta kontakt med oss tips@nab.no og vi supplerer fortløpende.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...