Nordre Aker Budstikke

En av Markas mest brukte turstrekninger:

Det blir ikke kjørt skiløyper her i vinter

Turveien og strekningen Sandermosen mot Monsetangen og Kjelsås skal brukes til tømmerkjøring i vinter. Dermed vil det ikke bli skiløyper her, slik som bildet fra i fjor viser. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Veien skal prioriteres til helt andre ting.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2017 kl 11:36

SANDERMOSEN: For et flott vintervær det var i helgen! Se bilder fra leserne her.

Samtidig har mange lesere også sendt meldinger til Nordre Aker Budstikke om at det var stor skuffelse over at det var brøytet til bilvei, ved Sandermosen og innover.

«Stor var overraskelsen da det viste seg at hele strekningen (et par km) nettopp er brøytet og skrapet, ingen løype lengre og masse stein og grus i veibanen. Ingen informasjon ved bommen ved Sandermosen om hvorfor veien er brøytet og hvor langt! Det samme gjelder løypa fra Sandermosen mot Kjelsås,» skriver én.

«Fra Sandermosen stasjon mot Kjelsås og mot Sinober er veien, der det vanligvis kjøres løyper om vinteren, brøytet! Holke, der plogen ikke har trengt gjennom, grus og pukkstein dekker stort sett veien!» skriver en annen.

Vi tok kontakt med Løvenskiolds skogavdeling. De kan fortelle at på den populære strekningen fra Sandermosen, til venstre mot Snippen, og til høyre mot Monsetangen, kommer det ikke til å bli kjørt opp til løyper vintersesongen 2017/2018.

Brøyter

– Løvenskiold Skog vil vinteren 2017/18 gjennomføre en skogsdrift i området Sandermosen. Skogsbilveien fra Sandermosen stasjon er helt nødvendig for å få kjørt ut tømmer. Se vedlagt kart hvor rødmerket skogsbilvei vil brøytes vinteren 17/18, ifølge Carl Gustaf Rye-Florentz, skogsjef i Løvenskiold Skog.

Se kartet og den røde stripen som markerer hvor det vil bli kjørt tømmer:
 

Den røde markeringen viser skogsbilveien hvor det tidligere har vært skiløyper, men som vinteren 2017/18 vil bli brøytet til tømmerkjøring.

Han fortsetter:

– Skiløypa fra Solemskogen vil som tidligere kunne benyttes og vil gå på østsiden av Styggedalen og videre nordover mot Movann og Sinober.


Rye-Florentz forteller også at både Skiforeningen og Oslo kommune ved Bymiljøetaten er informert om skogsdriften.

– Løvenskiold Skog ønsker alle velkommen på skitur i marka og håper det kommer mer snø før jul, sier han.

Gallup

Vil du savne denne skiløypa hvis det ikke blir kjørt opp her i vinter?

Vis resultat

Alternativer?

Seksjonsleder i Bymiljøetaten, Trond Enkerud, forteller at de vil se etter andre muligheter. Går man opp turveien fra Monsetangen, mot Sandermosen, vil jo løypene brått stoppe på toppen av bakkene fra Monsetangen.

– Vi vil se om det er mulig å finne alternativer, sier Enkerud.


LES OGSÅ:

Her kjørte renovasjonsbilden ut i skiløypa - trolig er løypene ødelagt for andre år på rad!

Sjekk DITT nabolag: Her kommer 58 nye fartshumper og 12 opphøyde gangfelt. 11 strekninger får lavere fart

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...