Nordre Aker Budstikke

Det blir ikke Narvesen-kiosk her likevel

Kiosken begynner å ta form. Etter planen åpner den til høsten. Men hvem skal drive den? Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Til høsten står kiosken klar ved Ullevål stadion t-banestasjon. Den skulle ha vært Narvesen-drevet, men Reitan-selskapet har trukket seg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.07.2019 kl 17:00

ULLEVÅL: Stasjonsområdet ved Ullevål stadion t-bane er midt i en oppgraderingsprosess. Et av tiltakene er en ny likeretter (tilfører og omgjør strøm som brukes av T-banene) ved stasjonsområdet. Dette for å tilrettelegge for økt kapasitet og stabil drift når trafikken øker i banenettet.

Den nye likeretterstasjonen på Ullevål stadion skal erstatte et eksisterende anlegg ved Vestgrensa. Men som Nordre Aker Budstikke skrev i vinter, bil det eksisterende bygget i Vestgrensa bli stående.

Kiosk

I forbindelse med oppgraderingen blir det også bygget en ny storkiosk i tilknytning til stasjonen med tilhørende torg. Fra torget etableres det en trapp ned til perrongen som skal supplere dagens rampe. Kiosken håpes å tilføre et positivt bidrag til området og bidra til økt opplevd trygghet på stasjonen, ifølge Sporveien. Kiosken vil ha inngang mot Sognsveien.

Da planene for stasjonen ble presentert, opplyste Sporveien at det er Narvesen som skulle drive kiosken, slik de gjør på de øvrige t-banestasjonene med kiosker.

Nå i juli går imidlertid Sporveien ut med en utlysning av driften av lokalene. Der skriver de blant annet at «vi (kan) tilby helt ny kiosk/kafe/butikk på knutepunktet Ullevål Stadion med flott eksponering. Lokalet er ledig med mulighet for kort og/eller lang tidshorisont i leiekontrakten.»


Illustrasjon av det nye kioskbygget/Sporveien.

Reitan sier nei

Når vi spør Sporveien hva som er årsaken til at lokalet nå prøves leid ut til andre, svarer pressekontakt Jan Rustad:

— Fra eiendomsavdelingen fortelles følgende: Sporveien har vært i forhandlinger med Narvesen på Ullevål Stadion. Narvesen konkluderte til slutt med at de ikke ønsket å åpne ny kiosk her. Som følge av dette går vi nå ut med lokalene til andre potensielle interessenter.

Det er Narvesen som driver kioskene ved de øvrige t-banestasjonene. Det er imidlertid ingen automatikk i at de også skal drive i det nye lokalet.

— I 2016 inngikk Sporveien ny leiekontrakt med Reitan Convenience Norway AS etter en anbudskonkurranse. Kontrakten gjelder 29 kiosklokaler som benyttes til Narvesenkiosker. Sporveien hadde 29 kiosklokaler tilgjengelig samtidig etter at den gamle avtalen med Narvesen hadde løpt ut. Sporveien valgte da å gå ut med en anbudsrunde. Når det nå, som i dette tilfellet, dukker opp et nytt lokale er ikke Sporveien forpliktet til verken inngå kontrakt med Narvesen, eller legge lokalet ut på anbud, forteller Rustad, og legger til at det er bakgrunnen for denne åpningen på Ullevål stadion.


Dermed kan det altså bli et bredere tilbud enn «bare» kiosk ved stasjonen, dersom noen vil prøve seg.

Ved siden av kiosken vil det også bli bygget et nytt leskur for sykkelparkering.

Arbeidene skal etter planen være ferdige høsten 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...