Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Det blir smelling i kveld

Lørdag kveld har brannvesenet gitt tillatelse til oppskyting av fyrverkeri fire steder i Oslo. Foto: ARKIVFOTO

I kveld skal det sendes opp fyrverkeri flere steder i Oslo. – Arrangørene får selv vurdere om det er passende, ifølge brannvesenet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2015 kl 13:39

OSLO/ULLEVÅL HAGEBY: Lørdag formiddag tvitrer Brann- og Redningsetaten om flere fyrverkeriarrangementer utover dagen, i Oslo. Også i Ullevål Hageby.

LES OGSÅ: Slik lurer 13-åringer foreldrene, og drikker seg «dritings»

– Det er gitt tillatelse til avfyring av fyrverkeri ved tre anledninger i dag. 20:00 i Kronveien, 22:20 ved Ullevål, 22:30 ved Havnebassenget, skriver og tvitrer Brann- og Redningsetaten.

Mer aktive

Informasjonssjef i Brann- og Redningsetaten, Lars Magne Hovtun, forteller at dette kun er rutine og i tråd med at etaten skal være mer aktiv på sosiale medier. Og ikke spesielt i sammenheng med terrorhendelsene i Paris fredag kveld.

LES OGSÅ: Kommentar: – Vi fratar vårt eget politi retten til å bære våpen mens en europeisk storby innfører unntakstilstand og i prinsippet er i krig

– Vi skal bli mer aktive på tvitter og facebook, og derfor tvitrer vi også om fyrverkeri i løpet av dagen i Oslo. Nødetatenes sider på tvitter og facebook skal være kilde til informasjon om krisesituasjoner og hendelser for folk flest, og vi ønsker derfor at det blir en vane for folk å følge med på meldinger fra oss. Derfor oppfordrer vi om at flest mulig følger nødetatene - både på tvitter og facebook, sier Hovtun.

Han fortsetter.

– Selv vurdere

– Tidligere har Sivilforsvarets tyfonalarm og viktige meldinger på radioen vært det viktigste verktøyet for å informere folk om krisesituasjoner. Skulle det skje en større krise i Norge nå, vil vi også bruke tvitter og facebook til å gi viktig informasjon.

I etterkant av intervjuet med informasjonssjef Hovtun tvitrer brannvesenet videre om fyrverkeritillatelsene.

– Tillatelsene ble gitt før Paris-terroren. Arrangørene må selv vurdere om det er passende. Vi informerer for å forhindre at noen blir redde.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...