Nordre Aker Budstikke

Det bygges i Grefsenveien, men ikke alle naboene ble varslet

Det bygges i Grefsenveien, men ikke alle naboene ble varslet om planene. Foto: LESERBILDE

– Vi har ikke blitt varslet om noe som helst, sier Ingunn Blauenfeldt Christiansen. Vi sjekket med Plan- og bygningsetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2018 kl 07:38

GREFSEN: Ingunn Blauenfeldt Christiansen bor i Grefsenveien 135. Hun reagerte da hun oppdaget at det ble satt i gang arbeider på tomta rett på andre siden av veien, i Grefsenveien 116.

– Jeg husker da vi i nummer 135 skulle bygge, da måtte vi varsle nummer 116. Men vi har ikke blitt varslet om noe som helst i denne saken, sier Christiansen, som også lurer på om kanskje flere naboer er glemt.

Varsle på nytt

Hun forteller at eiendommen rett over veien ble solgt til en utbygger tidligere i år. Christiansen har også meddelt Plan- og bygningsetaten om forholdet. Nå må utbygger varsle på nytt:

– Plan- og bygningsetaten har stilt krav om ny nabovarsling i byggesaken for Grefsenveien 116. Bakgrunnen er at ansvarlig søker har uteglemt nødvendig nabovarsling til eiendommen Grefsenveien 135. Vi har bedt ansvarlig søker sende oss gjenpart og kvittering av nabovarselet, samt at det må redegjøres for om det foreligger protester, som må kommenteres og sendes inn til oss, sier informasjonsansvarlig Atle Jan Larsen til Nordre Aker Budstikke.

Han forteller også at dersom det kommer klage på rammetillatelsen i forbindelse med ny nabovarsling, skjer igangsetting av arbeidet på egen risiko inntil det foreligger endelig avgjørelse av klagesaken.

Utbygger svarer Christiansen

Lokalavisa har forsøkt å nå utbygger for en kommentar, men har så langt ikke lykkes, men i et brev som avisa er gjort kjent med, skriver utbygger følgende til Christiansen:

– Din eiendom er ikke varslet grunnet at det ligger en tilstøtende eiendom i mellom (vei). Eiendommen kommer ikke opp på kommunens egengenererte naboliste og at det videre er meget stor avstand til det aktuelle tiltaket, skriver utbygger og legger ved kopi av opprinnelig utsendt nabovarsel.

Ansvarlig søkers ansvar

Til utbyggers kommentar om kommunens egengenererte naboliste, svarer Plan- og bygningsetaten følgende til lokalavisa:

– Eier av Grefsenveien 135 er såkalt gjenboer - andre siden av veien for byggeprosjektet. Uansett er det formelt sett ansvarlig søkers ansvar, uavhengig av hvor nabolisten hentes, å få med alle naboer- også gjenboere - i nabovarslingen.


LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...