Nordre Aker Budstikke

«Det ensomme hopplivet»

Leonard, på vei opp til toppen av hoppet. Foto: PRIVAT

Men moro er det. – Og det som er fint med hoppingen så langt, er at det faktisk er ganske lavterskel. Ikke så mye press om at man «må» bli best, slik jeg opplever at det er i en del andre idretter, sier pappa Jon Fageraas, som tok bildet av sønnen på vei opp bakken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2018 kl 15:13

KRINGSJÅ: For noen år siden, i desember i 2009, skrev Nordre Aker Budstikke om Koll IL, som gjerne ville dra igang hoppingen igjen, i Trollbakkene ved skianlegget.

— Tidligere var det aktive hoppere i Koll. Det skulle vi gjerne hatt i dag også. Kanskje finnes en hopp-ildsjel som har lyst til å bli med å dra i gang en ny hoppgruppe i Koll? spurte Olav Hamran i klubben.

HER KAN DU LESE HELE DEN TIDLIGERE SAKEN

Koll het Troll

Hamran fortalte videre at idrettslaget Koll opprinnelig het Troll, og i dag er Trollbakkene de eneste i Kolls lag som har bevart navnet. Det var stor aktivitet i bakkene på 1960 - 1990-tallet - blant annet i 1963 deltok 170 gutter i «Trollrennet».

— Og i midten av 70 årene arrangerte Koll verdens første rene jentehopprenn, som også ble vist på TV. 30 - 40 jenter deltok i det historiske rennet, kunne også Hamran fortelle.


Hamran og Kolls ønske gikk i oppfyllelse - året etter var det igjen klart for hopping i Trollbakkene.

Trollbakkene er på K10, K15 og K23 (red. anm.: K = kritisk punkt er der unnarennet begynner å slake ut).

Leonard. Foto: PRIVAT

Ikke så mange

Leonard er en av gutta som hopper i Trollbakkene, men pappa Jon Fageraas kan fortelle at det ikke er så veldig mange aktive hoppere i Koll IL.

Det var også utgangspunktet for bildet av Lenoard, som ble delt. Der han er på vei opp til toppen av hoppet, og med tekst: «Det ensomme hopplivet».


– Hopp er noe Leonard har funnet ut av selv, og ikke noe vi har introdusert han for. Han startet litt utpå vinteren i fjor med å hoppe, og nå er han ganske gira. Han spiller i tillegg masse fotball - i Lyn. Han er også med i musikkorps, hvor han spiller trommer, forteller pappa Jon Fageraas.

Lavterskel - lite press

Han forteller at Leonard startet i K10-bakken med langrennsski i mars i fjor, og nå hopper han i K-20-bakkene.

– Målet hans er K40 denne sesongen sier han. Det som er fint med hoppingen så langt, er at det faktisk er ganske lavterskel. Ikke så mye press om at man «må» bli best, slik jeg opplever at det er i en del andre idretter. Jeg var ikke engang klar over at det var hoppbakker i drift her i området før jeg begynte å sjekke litt, og det er jo ganske kult og litt unikt faktisk.

Fageraas forteller at det også går an å komme innom på mandagskvelden, få låne ski av idrettslaget og prøve å hoppe litt.

HER KAN DU LESE MER OM KOLL IL OG HOPP


LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...