Nordre Aker Budstikke

Det er 19 som gjelder for Nordberg Grand Prix – og da kommer vel også Kongen?

Planleggingsmøte på Nordberg - foran i bildet fra venstre: Kåre Mortensen og Jard Bringedal. Andre rekke: Erik Baumann og Lasse Berg. Tredje rekke: Morten Biong Nilsen og Kjetil Ørbeck. Nederst: John Mosvold, Hans Moe, Thor Bendik Weider og Hans Jakob Mydske. Jan Terje Skalmerud og Odd Andersen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Christian Fredrik Borg

Han er i hvert fall invitert i år av denne kompisgjengen, til det fantastiske olabilløpet Nordberg Grand Prix 19. mai 2019 – det 19. løpet i rekken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2019 kl 14:05

NORDBERG: Når den 19. utgaven av Norges største olabilløp arrangeres 19. mai 2019 i
Langmyrgrenda, er det med Kong Harald tilstede, om gutta i arrangementsgjengen får ønsket sitt oppfylt.

Men altså, selv om Hans Majestet Kongen ikke skulle dukke opp, lover de elleve fedrene en heidundrende folkefest to dager etter nasjonaldagen.

Lidenskap for olabil

Nordberg-kompisene, tolv fedre, gjør forresten mer enn å arrangere Ola-billøp:

Vinterstid arrangerer de en egen skifestival for funksjonshemmede, og ikke minst rydder de skiløypenettet i marka for deg og meg, forteller de ubeskjedent.

Det vokste opp med en lidenskap for olabil som unge, og lidenskapen for olabiler ble ikke borte med åra.


Denne gjengen har snart 19 utgaver av NGP på samvittigheten. Foto: Christian Fredrik Borg

Samler nærmiljøet

Stemningen er god når Nordre Aker Budstikke er på besøk under deres første planleggingsmøte av 2019-utgaven. Kombinert med en 60-årsdag startet planleggingen av løpet som arrangeres to dager etter nasjonaldagen.

– Vi gjør dette først og fremst fordi det er utrolig gøy å se hvordan nærmiljøet samles på en fantastisk måte, og vi er en gjeng pappaer med en stor lidenskap for olabiler, forteller mannen bak ideen, Lasse Berg.

Alexander Standal Borgersrudvant Nordberg Grand Prix for femte gang i 2018. Da satte han også fartsrekord i løypa. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Åpner for yngre fedre

De er både enige og uenige om når det er på tide at yngre krefter overtar eventyret som startet for 19 år siden. Etter noe diskusjon lander de på et svar:


– Vi blir eldre og eldre, og er vel alle rundt 60 år, med få unntak. Men om fedre på Nordberg i 30-40-årsalderen med lidenskap for olabil ønsker å bli med i arrangementskomiteen er de hjertelig velkomne, fortsetter grunder Berg.

Som også forteller at når gutta har planleggingsmøte, møtes konene til syklubb.

Kanskje kommer Kongen?

Nesten like lang som tradisjonen å arrangere olabilløp, er tradisjonen å invitere Kongen. Siden starten i 2000 har kongen blitt invitert stort sett hvert år. Han har dessverre hatt et tett opplegg, og har enda ikke kjent sin besøkelsestid i Langmyrgrenda. I starten av januar ble invitasjonen sendt sammen med en nyttårshilsen.

Årets invitasjon til Hans Majestet Kongen.

– Hvorfor har dere tro på at han kommer i år?


– Kongen vår er en folkekjær konge. Han burde komme til årets happening på Nordberg. Langmyrgrenda blir snudd helt opp-ned denne dagen, og er et enestående eksempel på en fantastisk nærmiljøoppsluttning. Oslo er også europeisk miljøhovedstad i 2019. Hva er vel mer miljøskapende, samlende og samtidig miljøvennlig som et olabilløp? spør Berg, som også er «royalistansvarlig» i komiteen.

Det har imidlertid ikke vært mangel på fasjonable gjester under Nordberg Grand Prix de siste årene. Støttespiller Olav Thon har kastet glans ved en rekke anledninger, og Mesternes mester-aktuelle Pål Anders Ullevålseter har hatt oppvisningsshow med motorsykkelen sin flere ganger. Begge har, i likhet mes Michael Schuhmacher, fått deler av løypa oppkalt etter seg.

Og tidligere statsminister Jens Stoltenberg, tidligere samferdselsmininster Ketil Solvik Olsen, og ordførerene Fabian Stang og Marianne Borgen har alle gjestet det tradisjonsrike olabilløpet i «Olabilgrenda».

Du kan se ALLE bilene som deltok i Nordberg Grand Prix 2018 her!

Olav Thon åpnet NGP i 2018. Her i samtale med formann Thor Bendik Weider. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...