Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Det er bare å legge vekk bikinien!

Trist, men sant. Sommerværet i Oslo tar pause fra førstkommende onsdag.

Dette må vente: Hvis du trodde sommeren allerede var kommet blir du desverre skuffet.

Late dager i glovarm sol fra skyfri himmel har skjemt oss alle bort. Men, nå kommer det ekte vårværet; om du vil eller ikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2014 kl 09:16

OSLO: Solbrune, humørfylte og uthvilte har vi alle returnert til jobb den siste tiden. Sommerkjolene og sandalene har fått luftet seg og noen har til og med tatt sjansen på gjennomføre årets aller første bad.

Gatene i hovedstaden har vært fylt til randen av solhungrige nordmenn i parker og på kafeer.

LES OGSÅ: Runar (17) vil samle løperne på Ekeberg

- Atskillig kjøligere

Hvis du allerede har pakket vekk vinterjakkene og de noe tykkere genserne er det mulig du må gjøre jobben om igjen; det blir kaldere og nattefrosten er igjen i anmarsj.

- Det blir mye bra vær og det blir sol, men det vil bli atskillig kjøligere, sier vakthavende meteorolog Arild Mentzoni og legger til:

- Det blir nok ikke sol fra skyfri himmel, men skiftende skydekke og det kan også bli noe bygeaktivitet.

LES OGSÅ: Se opp for ape med krutt i!

Kan stige mot helgen

Om regnet kan føre til sludd og litt snø er fortsatt usikkert, men sjansen for en iskald overraskelse er utvilsomt mindre hvis man befinner seg i lavlandet.

- Temperaturen vil ligge på rundt 10 grader - litt over med sol og litt under ellers. Og det vil bli lokal nattefrost, sier Mentzoni.

En liten trøst er likevel kan temperaturene kan stige mot helgen.

- Det er fortsatt noe usikkert, så man bør ikke vente seg altfor mye, men mot helgen kan temperaturene stige noe, avslutter han.

LES OGSÅ: Løse hunder drepte kaninene til Hedda (8)

Ustabilt

På Wikipedia beskrives været den siste måneden på følgende måte:

«Aprilvær er en folkelig betegnelse på en ustadig værtype med raske skiftninger mellom strålende solskinn og byger - oftest lokale småbyger med regn, små hagl, sludd og/eller snø.

Værtypen hører våren til, og mange steder i Norge kan aprilvær være vel så vanlig i mai og første del av juni. I fjellet og lengst nordpå er det ofte fortsatt full vinter i april.»

LES OGSÅ: Oppfordrer rulleskibrukere og syklister til å ligge midt i veien

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...