Nordre Aker Budstikke

«Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne»

Torbjørn Togstad i Lions frister med tullipaner. Foto: LIONS

– Det handler om å ta de riktige valgene i livet, sier Torbjørn Togstad i Lions Grefsen, og forteller om organisasjonens forebyggende arbeid for barn og unge, finansiert gjennom tulipansalg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2018 kl 09:54

NORDRE AKER: Denne helgen er det Lions store tulipanhelg. En årlig og landsomfattende innsamlingsaksjon til inntekt for forebyggende arbeid blant barn og unge. Med motto: «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne».

Riktig valg

– Det handler om å ta de riktige valgene i livet. Et godt barnehage, skole- og læringsmiljø er viktig for å styrke barns sosiale kompetanse. Lions har derfor utviklet et undervisningsprogram som heter: Mitt valg, forteller Torbjørn Togstad.

Videre at tusenvis av barn og unge gjennom Mitt Valg har fått trening i å ta ansvar, kommunisere, få økt selvtillit, ta beslutninger og sette seg mål.

– Mitt Valg skal også forebygge aggressiv adferd, mobbing og bruk av rusmidler. Utfordringene med digitale medier er også dekket i programmet.

LES OGSÅ: Musikkorpset frykter for tenner og instrumenter, i veien med mange hull og sprekker

Maridalen barnehage

– I vår bydel har blant annet Maridalen barnehage tatt programmet i bruk. Leder Trude Tømte i barnehagen har gitt tilbakemelding til oss om at dette er et program som fungerer. Foreldrene til barna er også meget godt fornøyd med kursopplegget, og ønsker selv å få en innføring i programmet. Dette er planlagt gjennomført i mai, legger Togstad til.

Som nå håper på at flest mulig kjøper Lions-tulipaner i helgen, så enda flere kan ta kurset i bruk.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...