Nordre Aker Budstikke

Det er hektisk over Oslo, og mye å glede seg til

Rigging for lengst i gang på Grefsenkollen. Festivalsjef Lars Petter Fosdahl gleder seg nok, ikke mange dagene igjen før tusenvis strømmer til OverOslo-festivalen 2019. Foto: CHRISTIAN FREDRIK BORG

I hvert fall for den som har sikret seg festivalbillett.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2019 kl 08:55

GREFSENKOLLEN: Det er hektisk på Grefsenkollen, da lokalavisa stikker innom rett etter pinse. Flere scener skal rigges, spisesteder tilrettelegges, bakgården skal i orden, krydderhagen blomstrer med lampeskjermper i trærne.

Sola skinner, og utsikten er som alltid den aller beste over Oslo.

Festivalsjef Lars Petter Fosdahl viser damene fra Tretorn rundt, for klart at det må være mulig å få kjøpt seg en regnfrakk eller støvler, hvis festivalværet skulle slå seg litt vrangt, fra og med onsdag 19. juni til og med lørdag 22. juni.

De tenker på alt der oppe på Grefsenkollen:

– Ja dette er jo mye mer enn bare en musikkfestival, her skal folk hygge seg hele kvelden. Blir man sulten, så skal man selvsagt få kjøpt seg noe å spise. Forresten så er vi ikke bare fredagsmatsted - utendørs. Menyen blir mer en burgere. Og få gjerne med at vi nå redusere plast så mye som vi kan under festivalen, understreker Fosdahl, før han drar med seg Tretorn-damene videre på omvisning.


Men det er mer moro på gang, egen karaokevogn, faktisk i en rosa campingvogn (!). Og ikke minst har den tidligere gamle Gresfenkollen-bussen fått nytt innhold, blant annet skal det på plass et shuffleboard inne i bussen, lover Fosdahl.

Mer scenerom

Selv om det er mye å tenke på, mye som skal på plass, så kan han i hvert fall glede seg over at i bunn ligger det viktigste: Alt er utsolgt; onsdag, torsdag, fredag og lørdag.

– Ja klart det er deilig å tenke på! Men så overtar resten da, det er jo mye som skal på plass her før vi åpner porten neste onsdag. Jeg tror dette må være en av de mest omfattende riggene i landet for en festival på vår størrelse. Ikke bare er den nye hovedscenen ingeniørkunst på høyt nivå: Vår ambisjon om å bruke mest mulig tre i stedet for for eksempel plasttelt, gjør dette til en tidkrevende prosess. Men vi synes det er verdt det og håper gjestene våre også setter pris på de små og store detaljene, sier han og peker på hovedscenen med den flotte utsikten i bakgrunnen.

– Tidligere har den vært 12,5 meter lang, nå er den hele 18 meter!

Altså mer plass til mer moro og musikk på scenen.


Se bilder fra riggingen og forberedelsene her:

24.000 billetter

På rekordtid ble det solgt 24.000 billetter til årets OverOslo-festival.

– Vi som arrangører har jo blitt en helårs kulturbedrift, så godt salg handler ikke bare om opplevelsen i fire dager, men også om fem arbeidsplasser her oppe. Vi har alltid hatt stort fokus på trivsel og komfort, så vi antar at det vi investerer av tid og ressurser i publikum er en av forklaringene til at OverOslo selger godt. Det inspirerer oss også til å satse ytterligere på å gjøre festivalopplevelsen så god som mulig, sa festivalsjefen til lokalavisa i mai.

Spennende plakat

På årets plakat står blant andre Sondre Justad, Dagny, Klovner i Kamp, Big Bang, Thomas Dybdahl, Kakkmaddafakka, Lemaitre, Fagernes Yacht klubb, Anna of the north, Eggum & Sivertsen, Amund Maarud & Lucky Lips, No. 4 og Turboneger.


Men også noen store internasjonale navn er å finne: 80-tallskjempene Toto, som solgte ut hele torsdagen i løpet av noen timer, og disco-legendene Boney M, med originalbestning. I tillegg kommer Beth Hart, The Pretenders, Lissie, og de svenske damene Lisa Ekdahl og Laleh.

– Vi håper selvfølgelig på at OverOslo også er med på bringe litt fest og glede til alle som bor i bydelen vår og rundt kollen. Selv om publikum nå kommer fra hele Østlandet, er det svært hyggelig å bidra til en stor happening for alle naboer til Grefsenkollen, sa også Fosdahl i mai.

Buss

Nytt i år er også at stoppestedet for skyttelbussene er flyttet. De går fra Thon Hotel Storo, nedenfor Storo Storsenter.

I år stopper skyttelbussene her, utenfor Thon Hotel Storo. Her er det bedre plass, og er mindre til hinder for trafikken i Vitaminveien, opplyser senterdirektør Unni Merethe Aasgaard på Storo Storsenter. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det nevnes også at Grefsenkollen Restaurant holder åpent som vanlig til og med søndag førstkommende, under riggingen til OverOslo-festivalen, men frem til det med parkering på den store utfartsparkeringen nedenfor restauranten.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...