Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Det er helt greit med sommerfugler i magen!

MArianne Borgen er vert når de jubilerende osloskolene skal feire i Rådhuset etter barnetoget. Her fra et besøk på Kringsjå i fjor. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det er bare å glede seg til å gå først i 17. mai-toget, sier ordfører Marianne Borgen til Kjelsås-elevene. Hun inviterer dem på fest i Rådhuset med pølser, is, frukt og en skikkelig overraskelse etterpå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: – Jeg gleder meg veldig til å ta imot Kjelsås-elevene til jubileumsfest i Rådhuset etter 17. mai-toget, sier ordfører Maraianne Borgen.

Kjelsås feirer 100 år, og får gå helt først i 17. mai-toget. Etterpå inviteres de til fest, sammen med de andre jubilerende osloskolene, på Rådhuset.

– Fin tradisjon, med overraskelse

Og akkurat det har vært tradisjon i noen år nå.

– Det var daværende ordfører Per Ditlev-Simonsen som startet arrangementet. Det er vel plass til 1100 på festen, sier Borgen.

– Etter å ha gått langt i 17. mai-toget er nok mange litt slitene i beina og sultne. Det kurerer vi raskt. For vi har mye godt å spise – frukt, is, brus og pølser til alle barna. Og så blir det en overraskelse!

Kjelsås skole skal gå først i barnetoget i sentrum på 17. mai. Foto: ARKIVFOTO

– En overraskelse!? Hva da?

– Det er jo litt dumt å avsløre det allerede nå, for da blir det ikke en overraskelse lenger, sier Borgen.

LES OGSÅ: Slik går alle Nordre Aker-skolene i 17. mai-toget

Sommerfulger i magen?

Orføreren forteller at hun har mange på jobb i Rådhuset på nasjonaldagen som står klare for å lage en hyggelig fest for alle barna.

– Jeg ønsker alle fra jubileumsskolene hjertelig velkommen!

– Hva kan Kjelsås-elvene glede seg til, når de skal gå aller først opp Karl Johan?

– De kan være kjempestolte av å få gå først i 17. mai-toget. Det kommer til å stå masse mennesker langs Karl Johan og heie på dem. Og så får de være først opp til slottet og hilse på kongefamilien, sier Borgen, som skal gå sammen med Kjelsås, helt der framme i toget.

– Det er jo ingen bedre måte å feire en nasjonaldag på enn med verdens største barnetog! Å få lede an i toget er en stor opplevelse for skolen og elevene.

– Og da er det helt greit om man har litt sommerfugler i magen. Men jeg tror det kommer til å bli en veldig hyggelig opplevelse, smiler ordføreren.

Send oss dine blinkskudd fra 17. mai, eller #nabustikke i sosiale medier! Vi lager stort bildeserie fra nasjonaldagsfeiringen!

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...