Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Det er helt nydelig i Marka. Det er silkeføre

Oslo 26. april 2017. Foto: BYMILJØETATEN

Savnet du skiføret i påsken? Litt forsinket har endelig «påskeføret» inntatt Marka. Onsdag morgen har Bymiljøetaten og Skiforeningen til sammen kjørt nesten to mil med stormaskin.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2017 kl 10:32

MARKA: Snøværet i begynnelsen i uka har, tro det eller ei, gjort underverker for skiføret. Mandag og tirsdag kjørte Bymiljøetaten en rekke løyper med scooter i Maridalen og Nordmarka.

LES OGSÅ: 24. april kjørte Byiljøetaten opp skiløyper

10 kilometer fra Movann

Onsdag morgen melder Bymiljøetaten at de har børstet snøen av løypemaskinen, og har kjørt opp løype for klassisk og fristil mellom Movann og Holmetjern på grensen til Nittedal.

Masse snø i Marka i slutten av april. Foto: BYMILJØETATEN

Dette er en løype på i overkant av 10 kilometer.

– Der traff vi Skiforeningen, og de har vært lenger inn med stormaskin, sier Bymiljøetatens løypebas Roar Grønvold.

7 kilometer videre

Kjetil Hagen i Skiforeningens markaavdeling forteller at fra Holmetjern til Sørli skole er det også kjørt opp med stormaskin.

– En strekning på rundt syv kilometer, via Fredrikstad og Ørfiske. Bare å nyte siste skidagene nå. Men vær litt obs, det kan være bare partier enkelte steder, sier Hagen.

Løype fra Sandermosen

Forholdene bekreftes av Bymiljøetatens mann.

Bare å gli innover i Marka, siste uka i april. Foto: BYMILJØETATEN

– Det er helt nydelige forhold. Det er silkeføre. Det er 2 grader her inne, men det er minusgrader i snøen, sier Grønvold.

Fra Sandermosen til Movann ble det kjørt med scooter tirsdag, og der er løypene fortsatt fine, ifølge løypebasen. Denne løypa er omtrent 5 kilometer lang.

Etter det Nordre Aker Budstikke erfarer er scooterløypa fra Sandermosen til Kjelsås ikke bra nok lenger.

LES OGSÅ: Frister det mer å sykle enn å finne igjen skiene? Sjekk hvor du kan få gratis vårpuss av sykkelen din!

Påskeføre

– Det er påskeføre nå?

– Ja, påsken har kommet til Oslo, det kan jeg si, ler løypebasen.

Dermed kan du nå – trolig – gå på ski fra Sandermosen, via Holmetjern, til Ørfiske, omlag 22 kilometer. Over én mil er preparert både for klassisk og fristil. God tur!

Se også Skiforeningens føremelding. NB! Den er per onsdag formiddag ikke helt oppdatert med de løypene som er oppkjørt i dag. Du kommer deg til Movatn med Gjøvikbanen, med avganger fra Oslo S, Nydalen eller Kjelsås.

Det grønne strekket er preparert for klassisk og fristil med stormaskin onsdag morgen. Løypa er 5,1 kilometer lang, og går fra Movann til Finntjern (Tøte). Se hele kartet hos Skiforeningen.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...