Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Det er ikke hvem som helst som skal rulle rundt i denne bussen

Siste finish før rullingen starter. Foto: PRIVAT

Og trodde du at russejentene ikke inviterer med seg yngre gutter på rulletur?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2017 kl 13:55

BLINDERN: Anneli Aune er russepresident 2017, sjefen for 20.000 russ i Oslo og Akershus.

Nordre Aker Budstikke treffer Anneli ved Blindern videregående skole, der hun nå går siste året. Neste år satser hun på folkehøyskole i Trondheim.

LES OGSÅ: Natt til tirsdag; Russebråk og slåssing her - en person arrestert.

Det er like før rullingen er i gang, siste finishen på bussen til russepresidenten og de andre jentene gjøres. Med dekknavn Kool Herc.

Selve jobben som russepresident fikk Anneli etter å ha søkt via en Facebook-annonse. Det var intervjurunder, tidligere russestyret tar den jobben hvert år.

Lærerikt og moro

– Det har vært møter, arrangementer og andre ting i flere måneder nå. Det er jo mye ved siden av skole og andre ting, men også lærerikt og moro å være med på, sier Anneli.

Blant annet har hun, samme dag lokalavisa treffer Anneli ved skolen, har hun også gjort et stunt med Rusken, eller «Russken». For 2017-russen har inngått en avtale med Rusken, om å få fokus på å rydde opp etter seg.

LES OGSÅ: På disse stedene nekter Oslo kommune russen å feste i april og mai

Knute

Hver gang noen kaster søppel i søppelkassene, så skal russen juble, klappe og omfavne de som gjør. Det betyr russeknute nummer åtte. Les mer om knuta, og samarbeidet, her.

– Det er jo morsomt med knute nummer åtte da! Men samtidig, så er det ikke så lett å få vist frem noen knuter, for ikke er det russetog lenger, og ikke så mange som har russeluer heller.

– Men det viktigste er jo selve budskapet: Slutt å forsøple, og rydd opp etter deg! I tillegg har vi også samarbeid med politi og Kripos, med blant annet holdningsskapende kampanjer i forhold til overgrep og vold, sier russepresidenten videre.

Kampanjer som blant annet har blitt vist på TV.

Anneli Aune, russepresident og på buss med mange andre russejenter. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Parkering forbudt

Det strammes inn for russens feiring. De siste par årene har Oslo kommune satt opp skilt med midlertidig parkering forbudt for busser på enkelte utfartsparkeringer hvor russen er kjent for å feste om natten i mai.

Vedtaket ble i 2015 fattet på bakgrunn av mange klager om nattebråk fra oppsittere i Maridalen og Sørkedalen, opplyste Bymiljøetaten den gangen. I år utvider kommunen parkeringsforbudet til disse åtte stedene.

– Det er jo synd da, at russen får enda færre steder å møtes på. Men vi finner vel andre plasser hvor vi kan være da, i tillegg til de faste arrangementsplassene som Tryvann, sier Anneli.

Som snart er klar for å spasere inn på egen russebuss og rulle avgårde med de andre jentene som er med på bussen. Jenter fra skolene Blindern, Oslo Handelsgym og Persbråten.

Anneli selv er fra Smestad.

Men som russepresident så er man vel kanskje mer utsatt for å bli fulgt med på, at man oppfører seg ordentlig i russetiden?

– He, he. Ja kanskje. Jeg får gå foran som et godt eksempel da, gliser Anneli.

Jentebusser med yngre gutter?

Vi går ikke i detalj om årets russesanger. De har skapt mye oppmerksomhet på grunn av tekstene.

Med mye fokus på at gutta tar med yngre jenter i bussen.

– Hva med russejentene?

– Vi tar med gutter på rulling vi, så klart. Også litt yngre. 00- og 99-gutta er jo veldig søte de da, ler Anneli, før hun forsvinner inn til undervisning ved Blindern vgs.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...