Nordre Aker Budstikke

Det er ikke mange som henne, men Siri tar sats

Siri Størk Møller Christensen (38) satser på rekrutteringsbransjen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kvinner som etablerere er i fåtall. Siri fra Kjelsås har alltid visst at hun en dag skulle starte for seg selv. Den dagen er her nå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2018 kl 15:41

KJELSÅS: De er i et fåtall, kvinnelige etablerere, som starter eget selskap eller foretak. Statistisk Sentralbyrå (SSB) har tall på det meste, men konkrete tall for «etablerere» har ikke vært oppdatert siden 2015. Ifølge SSB forventes det en ny oppdatering i november i år. 

Men trenden er klar: Kvinner er i fåtall på etablerersiden, selv om det sakte og sikkert blir en større andel kvinner som starter for seg selv. For eksempel når det gjelder aksjeselskaper, så står norske kvinner kun for rundt 20 prosent av selskapene.

– Mitt mål

Siri S. Møller Christensen (38) er lokal fra Kjelsås, hun er nå en av de tjue prosentene. Men i motsetning til mange andre som kanskje dveler frem og tilbake, skal - skal ikke, så har Siri alltid visst at hun en dag skulle starte for seg selv. Den dagen er her nå.

– Mitt mål har alltid vært å etablere eget selskap. Det er veldig spennende, men ja, også litt småskummelt. Så klart løper vel alle som starter for seg selv en risiko? Men samtidig føles det veldig riktig. Jeg er kjempegira, og gleder meg til nye utfordringer.

Nå var tiden inne.


– Barna har blitt ungdommer og jeg får full støtte fra familien på å gjøre dette, sier tobarnsmoren. Siri har en bachelor fra BI i merkevarebygging, er i ferd med å sluttføre en bransjesertifisering, og har ti års erfaring fra jobbrekruttering. Og det er nettopp erfaringen fra rekrutteringsbransjen som hun nå tar med seg i selskapet SiMi Consulting AS, som hun starter opp sammen med Miriam Virik Nilsen (35 år), som også er tidligere kollega av Siri. 

– Miriam er en fantastisk partner, du må bare få med at hun er veldig dyktig og veldig viktig for det nye selskapet vårt.

Siri Størk Møller Christensen (38 år) og Miriam Virik Nilsen (35 år) Foto: PRIVAT

Rekruttering

Fra nye lokaler i Haakon VIIs gate skal de tilby rekruttering og bemanning, til faste og midlertidige stillinger. Kjerneområde vil være innenfor IT, eiendom, økonomi og administrasjon. 

– Vi gjør alt fra å håndtere hele ansettelsesprosessen, til rådgivning og håndtering av delprosesser som for eksempel referansesjekk og personlighetstester, sier Siri.


– Selv om vi starter på scratch, så har vi allerede gode og store nettverk. Et godt nettverk er viktig for å få tak i de beste hodene. Vi er godt oppdatert på de nyeste digitale løsningene. Også i denne bransjen skjer ting veldig fort, og det gjelder å henge med på utvikling og trender. Vi skal være fleksible og endre oss i takt med tiden. Vi starter i det små, men vi har ambisjoner om å vokse for hvert år, sier hun, og forteller at de også har fått med en investor på laget.

Siri - klar for å drive eget selskap. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kostbart og tar tid

Siri har tro på rekrutteringsbransjen.

– Feilansettelser er svært kostbart, og det er tidkrevende for selskaper selv å få tak i de rette menneskene. Det er mange prosesser som jobbsøkeren skal gjennom, og det er kanskje flere aktuelle søkere til en jobb. Vi har verktøyet, og vi vet hvordan man skal kartlegge en slik prosess. I de store selskapene kommer vi ofte inn som en forlengende arm for HR (Human Resources - "ledelse av menneskelige ressurser", journ.anm.). HR er travle og har mange oppgaver i tillegg til rekruttering.

Hun fortsetter:


– En ting er den formelle bakgrunnen til en potensiell ny arbeidstager, men viktig er jo også at de personlige egenskapene går overens og passer inn i det nye arbeidsmiljøet - det gjelder å finne den gode matchen mellom arbeidstager og jobbsøker.

Hvordan skille seg ut?

– Men sånn helt til slutt, hva er det viktigste førsteinntrykket, for en som søker seg til en ny jobb?

– Det viktigste er å vise motivasjon for stillingen man søker, enten ved personlig kontakt, søknad og/eller CV. Legg ned arbeid i CV og søknaden og tenk på hva du kan gjøre for å skille deg ut i mengden?

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...