Nordre Aker Budstikke

Det er ikke nissen de lurer på om dukker opp, derimot er det han her

Hovel Havel, juletreselgeren fra Gran, og som tror de skal få til å være på samme plass i år også, om muligens i noe mindre skala. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Bekymrede lesere har tatt kontakt og lurer på om det blir plass til han i år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2018 kl 17:50

KJELSÅS: Det er ikke uvanlig å selge juletrær. Men det som kanskje ikke er så vanlig, er at lokalavisa har mottatt flere mail og henvendelser, fra bekymrede lesere. Dukker denne juletreselgeren opp i år også?

35 år

For nemlig, Hovel Helmen (52) fra Gran, har solgt juletrær på Kjelsås i rundt 35 år, han pleier å stå i Kjelsåsveien, på hjørnet der Myrerskogveien svinger inn fra Grefsenveien. Men nå er Myrerskogveien stengt ned mot Grefsenveien, gamle vannrør skal byttes. Vann- og avløpsetaten har også beslaglagt deler av tomta ved Kuben 62+.

Så da måtte vi sjekke ut dette. Vi ringte Hovel, som forvørig bor på Gran. Har han tenkt seg til Kjelsås i år også?

– Ja, vi skal prøve å få det til. Det blir kanskje mindre plass, og da ikke så mange trær. Men broren min, som er han som styrer med butikken, har vært i et møte om saken og vi tror vi skal få det til, sier Hovel.

– Vi satser på å være på plass til neste helg. Jeg må jo bare si tusen takk for at folk bryr seg og lurer på om vi kommer i år også, legger han til.


Nederste del av Myrerskogveien er stengt, og Vann- og avløpsetaten bruker også deler av tomta ved siden av. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Ble med faren

I fjor var lokalavisa innom Hovel og juletreplassen. Da fortalte han historien om hvordan familien endte opp i juletrebransjen:

– Vi var jo med faren min og solgte juletrær, da vi var smågutter. Først på Youngstorget, så flyttet vi etter hvert salget hit opp på Kjelsås, fortalte Hovel, midt mellom en haug med juletrær, utenfor Kuben 62+ i Kjelsåsveien.

Kjøper tre tidligere

Han fortalte videre:

– Den største forskjellen er at nå kjøper folk juletre tidligere. Før var det typisk siste uka før julaften, men nå er de på mye tidligere. Vi har nok blitt påvirka av handelsstanden, som setter i gang jula veldig tidlig. Så 1. nyttårsdag er vel de fleste litt lei av jula?


– Dessuten har vel folk så mye å gjøre før jul, at det er greit å få juletrekjøpet unnagjort, sa også juletreselgeren, og som tror han har solgt en del tusen trær opp igjennom årene.

Han la også til:

– Dette er et veldig bra område å stå i. Her er det så mye hyggelige folk, jeg har jo blitt kjent med flere gjennom åra.

HER KAN DU LESE HELE DEN TIDLIGERE SAKEN, OG OM HVILKE JULETRETIPS HOVEL HAR FOR ET FLOTT OG BEVART JULETRE - JULA GJENNOM

LES OGSÅ: Hanna fra Grefsen er den nye Riksantikvaren


LES OGSÅ: Her er femteklassingene på toppen i matte!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...