Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Det er klart det kribler

Ordføreren møtte listebæreren med et kyss.

HVILKEN LISTE ER DETTE?: Fabian Stang spør uskyldig Catharina Munthe hvilken partiliste hun deler ut. Foto: Vidar Bakken

Så var det da heller ikke en hvilken som helst listebærer Fabian Stang møtte ved valglokalet på Politihøgskolen. Det var hans kone.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.09.2013 kl 18:28

MAJORSTUEN: Til vår store overraskelse syklet ordføreren forbi oss og rett bort til Høyres listebærer, og ble møtt med et smilende kyss.

Stang hadde også med seg kaffe og bakervarer. Det var jo et scoop. Dessverre var det journalisten som var for dårlig oppdatert. Det var hans kone, Catharina Munthe, som bidro i valgkampen.

FØLG VALGET PÅ DITTOSLO.NO HER

Et lite aber

Selv om det kanskje kriblet i ordføreren etter kysset, så svarte han på spørsmål om hvordan han hadde det like før de første prognosene var klare.

- Det er klart det kribler i oss som er i denne bransjen, etter så mye arbeid og med troen på egne løsninger. Vi lever intenst disse dagene, sier en fortsatt velopplagt ordfører.

Han har naturlig nok stor tro på et regjeringsskifte.

- Det er et lite aber med det. Nå har vi de siste årene hatt dagens regjering å skylde på, smiler Stang.

- Nå er det slik at de store endringene ikke kommer over natten. Valget i 2017 blir kanskje enda viktigere. Jeg har stor tro på at en borgerlig regjering bedre vil se og forstå de utfordringer som de store byene står overfor.

LES OGSÅ: Liss (92) har stemt ved alle valg siden krigen

Ministerpost

Vi spurte Stang om det er en ministerpost han kunne tenke seg selv.

- Det har jeg faktisk aldri tenkt på.

Etter en lite tenkepause kommer det.

- Det høres kanskje ikke så spennende ut, men i det å lede Kommunaldepartementet ligger det store muligheter til å gjøre viktige forandringer i Norge. Jeg tror også det for flere i offentlig sektor er behov for mer spennende og meningsfulle arbeidsoppgaver.

LES OGSÅ: Valgfunksjonærene avgjør om du får stemme på OL i ditt eget nabolag

Regjeringssamarbeid

Stang mener at modellen i Oslo viser at Høyre har et godt samarbeid med de borgerlige partiene, uansett hvem av dem som sitter i byråd.

- Fritz Huitfeldt og Erling Lae henholdsvis skapte og etablerte fire-samarbeidspartimodellen. Alle fire har fått gjennomslag for viktige saker om de har vært med eller utenfor byrådet. Det har balansert i snart 20 år og de tre andre partiene vil fremdeles leke med oss.

OL med Johaug

Ordføreren er også spent på utfallet av OL-avstemningen.

- Det har vært enkelt å prosedere for nei med utgangspunkt i tall. Men, det er ikke slik at vi stenger sykehjem eller nedlegger viktige velferdstilbud om vi får OL. Tvert i mot vil Oslo med OL få på plass viktig infrastruktur som denne byen har stort behov for.

- Hvis det blir OL i Oslo er det dagens ordfører som står for åpningen?

- Nei, jeg får da inderlig håpe at det er yngre krefter som har tatt over da. På den annen side, hvis Therese Johaug fortsetter til 2022, så blir det vanskelig å gå av. Hennes entusiasme og inspirasjon er ikke målbar i penger. I 2022 er hun på samme alder som Marit Bjørgen er i dag. Slike jenter er viktige som inspirasjon for unge jenter. Et OL skaper helter og er positiv for samfunnsutviklingen. Tenk på alle OL-heltene som har fått oss til tråkke opp nye løyper gjennom tidene.

- Blir det fest i kveld?

- Jeg tror det. Jeg har snakket med Erna og det blir en liten fest hvis vi har noe feire. Men allerede i morgen starter det virkelige arbeidet, sier en kriblende ordfører.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...