Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Det er kortsiktig å bare telle fremmøtte til søndagsgudstjenesten

Bakkehaugen kirke er en langkirke fra 1959, som ligger i Carl Grøndahls vei 27. Kirketomten tilhørte Bakkehaugen gård og ble testamentert til formålet i 1936, og to år senere ble det utlyst en arkitektkonkurranse om å tegne kirken. Konkurransen ble vunnet i 1940 av den funksjonalistiske arkitekten Ove Bang. Foto: Arkivfoto

DEBATT: Det er kortsiktig å telle fremmøtte til søndagsgudstjeneste. Kirken er mye, mye mer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Bydelsutvalget i Vestre Aker har nylig behandlet Kirkebruksplanen for Oslo og støttet Venstres forslag om å uttrykke sin bekymring over nedlegging av kirker og omdisponering til annen bruk.

Terje Bjøro, Venstre-politiker. Foto: Venstre

Vi har forståelse for at Kirkelig Fellesråd har stramme økonomiske rammer og søker å effektivisere kostnadene.

I Oslo Vest er vi ikke særlig rammet bortsett fra forslaget om å nedlegge verneverdige Bakkehaugen kirke på Tåsen. I Oslo øst og nord er det katastrofalt med nedleggelse av 8 kirker. Dette kan på sikt ramme oss.

Vi må være klar over at Kirken ikke bare er gudshus, men en sted stor betydning for fellesskap i nærmiljøet og virker samlende på tvers av trosretning. Det er kortsiktig å telle fremmøtte til søndagsgudstjeneste. Kirken er mye, mye mer og tjener mange formål.


Østre Aker kirke er eksempelvis en katedral i Groruddalen. Den skal riktignok fremover eventuelt tjene som begravelseskirke, men bør ikke kun bli et konsertlokale i tillegg. Tenker man på den befolkningsmessige utviklingen i Hovinbyen, er det kortsiktig kun å tenke på nåværende menighet. Romsås, Ellingsrud og Fossum kirker er nav i nærmiljøet. Vi må stå på og beskytte kirken, og forhindre at det kun tenkes kroner og øre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...