Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

– Det er krittstreker alle bør holde seg innenfor - et eksempel er all kloakken på nettet

Sommerprat med forfatter og kommunikasjonsdirektør Yngve Kveine.

Den Kjelsås-bosatte forfatteren og kommunikasjonsdirektøren, Yngve Kveine, tilbringer sommeren blant annet her i Lillehammer. Foto: Eline Lilleng Kveine

Yngve Kveine tenker mye på anstendighet i samfunnsdebatten. For øvrig gleder han seg til å tilbringe deler av sommeren i et nyinnkjøpt seksmannstelt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2019 kl 00:10

SOMMERPRATEN: I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer. Dagens profil er Yngve Kveine.

Yngve Kveine er bosatt på Kjelsås, og i tillegg til å være kommunikasjonsdirektør på BI er han forfatter. Debutboka hans "Lyden av asfalt" slo godt an, og ble oversatt til serbisk. I sommerpraten forteller han tenker mye på anstendighet i samfunnsdebatten, og hvordan vi oppfører oss mot hverandre på internett.

Forfatter og kommunikasjonsdirektør Yngve Kveine ved BI synes bostedet Kjelsås definitivt er det beste stedet i Oslo. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

- Hva opptar deg mest akkurat nå?

- Hvilke karuseller barna lurer meg med i når vi kommer til Liseberg. Bortsett fra det tenker jeg mye på anstendighet i samfunnsdebatten og hvordan vi omtaler hverandre. Det finnes krittstreker jeg synes både politikere og alle oss andre bør holde oss innenfor. Et eksempel er all kloakken og gjørmen som flyter på nettet. Vi må klare å være bedre enn som så.


- Hvilke planer har du denne sommeren?

- Norge og Sverige. Vi holder det litt åpent og drar dit vinden tar oss. Skal teste seksmannsteltet vi har kjøpt. Det tror jeg blir moro for både små og store.

- Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne.

- Jeg har vært heldig, det er så mye. Men minnene som sitter i er fjellturer i Jotunheimen, Rondane og fisketurer på Finnmarksvidda med mygg og avsindige mengder ørret og røye. Det er de enkle tinga.

- Hva har opptatt deg mest siden sist sommer?


- Å se de tre barna mine vokse opp og utvikle seg fra dag til dag. Dessuten er jeg så heldig å jobbe ved Handelshøyskolen BI, en fantastisk arbeidsplass.

- Hva førte deg til Nordre Aker, og hva er det beste med bydelen, synes du?

- Vi bodde først på St. Hanshaugen og hadde en omvei via Røa, men skjønte vi måtte lande på Kjelsås før barna skulle begynne på skolen. Kjelsås er definitivt det fineste stedet i hele Oslo. Jeg liker folka som bor her. Den avslappa stemninga. Skogen. Frysja. Hele pakka.

- Hva synes du er det aller beste å gjøre på en varm sommerdag?

- Bade med barna. Rekker jeg å skrive, lese og gå meg en tur, er jeg veldig fornøyd.


- Hva leser du i sommer?

- Jeg leser alltid mange bøker på en gang. På Storytel lytter jeg for tiden til Snorre Sturlasons Kongesagaer og en biografi om Siegmund Freud.

I tillegg leser jeg følgende bøker:

‘Rydiger - den vesle vampyren’ av Angela Sommer-Bodenburg. Jeg leser serien sammen med barna. Bøkene er minst like bra som da jeg var barn. Vampyrene blir både forelska og blodig såret over hverandre og menneskene.

‘Gå (eller kunsten å leve et fantastisk og poetisk liv)’ av Thomas Espedal. Boka er magisk bra. Det er en skam at jeg ikke har lest noe av ham tidligere.


‘Orgien, og andre fortellinger’ av Nina Lykke. Jeg digga ‘Nei, og atter nei’. Denne lover også godt.

‘Berverket’ av Ingvild Schade. Forfatteren av ‘Drammens rekordbok’ er ute med sin andre triumf. Schade har fått fantastisk anmeldelser og jeg gleder meg til en rolig kveld, et glass rødvin og boka hennes.

‘Ekko av en venn’ av Ingvar Ambjørnsen. Elling har havna på Grefsen med alt det medfører. Det er bare å ønske ham varmt velkommen til nærområdet.

Yngve Kveine er selv forfatter. Her med debutboka "Lyden av asfalt", som gjorde stor suksess. Foto: Kristin Tufte Haga

- Klarer du å koble helt av og nyte sommeren?

- Ja! Er ganske god til å slappe av. Det tok meg ikke mange timene å besvime ut i feriemodus. Innkomne henvendelser er en del av jobben og plager meg ikke.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...