Det er noen som gleder seg veldig til onsdag!

Randi Roggenbihl gleder seg veldig til onsdag, nytt spisested åpner i Gjerdrums vei på onsdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA
Det har vært mye action - også natterstid, mens Randi sover: – Både skuddveksling og kidnapping har foregått på spiseriet. Jeg har også jobbet hele natta med å bake pizza, men jeg har ikke klart å få maten ut til brølende gjester som venter!
Publisert: 13.10.2018 kl 08:12
Sist oppdatert: 15.10.2018 kl 09:34
NYDALEN: Randi Roggenbihl startet Rause Retter for ni år siden, og har i flere år nå drevet to kantiner, catering og byens best hemmelighetsbevarte selskapslokale, sistnevnte i det lille, idylliske og gamle mursteinshuset i Gjerdrums vei 10.
– Vi bespiser to-tre hundre mennesker om dagen, med blant annet salater, hjemmelagde supper, andre varme retter, kanelsnurrer, byggrynsvafler og kaker, fortalte Randi til lokalavisa i vinter.
Rause Retter har slått rot i Nydalen, og historien har blitt endel av drifta. I samarbeid med Gro Røde og Arbeidermuseet arrangeres det også dypdykk i historisk mat og livet langs elva og på fabrikken «Nydalens Compagni», med søndagscafeer, markedsplass i bakgården, og ikke minst den årlige ukulelefestivalen i bakgården i Gjerdrums vei 10.
Lokale litt lenger opp i gata
Men så fikk hun nyss om lokalene litt lenger opp i gata, i Gjerdrums vei 12. 1. mars flyttet også de første studentene inn i kliss nye boliger i det samme historiske bygget som Randi flytter inn i, og hvor hun skal åpne et spiseri.
– Dette blir så kult og spennende! I første etasje i det gamle fabrikklokalet og mursteinsbygget åpner vi spisested i løpet av mai, håper vi. Et spisested med hjemmelagde retter, havregrøt for morgenfugler, bakevarer, deilige lunsjretter, italiensk pizza, iskald øl og gode viner.
– Selvfølgelig med uteservering, og med veldig gode solforhold, sa også Randi i vinter, hele saken kan du lese her.
Hva skjedde?
Så ble det veldig stille, og det åpnet ikke noe nytt spisested på adressen, i mai i år.
Denne uka tok lokalavisa en tur innom, for å sjekke ut hva som skjer:
– Etter flere måneders forsinkelse, grunnet blant annet byggtekniske årsaker er vi nå i mål. Onsdag 17. oktober klokka 07.00 braker det løs her, forteller Randi, inne mellom håndverkere, byggting og annet styr og stell.
To innganger til samme lokale, et eget utsalg for bakevarer og annet lignende, og en avdeling med egen servering av pizza og annen mat.
– Dette har vært som et veldig langt svangerskap! Fredensborg og Rause Retter har begge hatt de beste intensjoner for alle som ønsker et spisested i dette området, men det er jo ikke alltid at ting går som man har planlagt, med en gang.
Action om natta også
Og det foregår mye action natterstid også:
– Som daglig leder og eier, har jeg hatt 24/7-aktivitet med James Bond og svømmeaktig drømmevirksomhet. Både skuddveksling og kidnapping har foregått på spiseriet, og jeg har jobbet hele natta med å bake pizza. Men jeg har ikke klart å få maten ut til gjestene. Mens spiseriet har vært fullt av brølende gjester har jeg gjemt meg i fryseskapet. Så nå skal det bli fint å få kommet i gang her. Og som vi gleder oss!
Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!