Nordre Aker Budstikke

Det er noen som gleder seg veldig til onsdag!

Randi Roggenbihl gleder seg veldig til onsdag, nytt spisested åpner i Gjerdrums vei på onsdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det har vært mye action - også natterstid, mens Randi sover: – Både skuddveksling og kidnapping har foregått på spiseriet. Jeg har også jobbet hele natta med å bake pizza, men jeg har ikke klart å få maten ut til brølende gjester som venter!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2018 kl 09:34

NYDALEN: Randi Roggenbihl startet Rause Retter for ni år siden, og har i flere år nå drevet to kantiner, catering og byens best hemmelighetsbevarte selskapslokale, sistnevnte i det lille, idylliske og gamle mursteinshuset i Gjerdrums vei 10.

– Vi bespiser to-tre hundre mennesker om dagen, med blant annet salater, hjemmelagde supper, andre varme retter, kanelsnurrer, byggrynsvafler og kaker, fortalte Randi til lokalavisa i vinter.

Rause Retter har slått rot i Nydalen, og historien har blitt endel av drifta. I samarbeid med Gro Røde og Arbeidermuseet arrangeres det også dypdykk i historisk mat og livet langs elva og på fabrikken «Nydalens Compagni», med søndagscafeer, markedsplass i bakgården, og ikke minst den årlige ukulelefestivalen i bakgården i Gjerdrums vei 10.

Lokale litt lenger opp i gata

Men så fikk hun nyss om lokalene litt lenger opp i gata, i Gjerdrums vei 12. 1. mars flyttet også de første studentene inn i kliss nye boliger i det samme historiske bygget som Randi flytter inn i, og hvor hun skal åpne et spiseri.

– Dette blir så kult og spennende! I første etasje i det gamle fabrikklokalet og mursteinsbygget åpner vi spisested i løpet av mai, håper vi. Et spisested med hjemmelagde retter, havregrøt for morgenfugler, bakevarer, deilige lunsjretter, italiensk pizza, iskald øl og gode viner.


– Selvfølgelig med uteservering, og med veldig gode solforhold, sa også Randi i vinter, hele saken kan du lese her.

Det jobbes for fullt, de siste dagene før det nye spisestedet i Nydalen åpner.

Hva skjedde?

Så ble det veldig stille, og det åpnet ikke noe nytt spisested på adressen, i mai i år.

Denne uka tok lokalavisa en tur innom, for å sjekke ut hva som skjer:

– Etter flere måneders forsinkelse, grunnet blant annet byggtekniske årsaker er vi nå i mål. Onsdag 17. oktober klokka 07.00 braker det løs her, forteller Randi, inne mellom håndverkere, byggting og annet styr og stell.


To innganger til samme lokale, et eget utsalg for bakevarer og annet lignende, og en avdeling med egen servering av pizza og annen mat.

– Dette har vært som et veldig langt svangerskap! Fredensborg og Rause Retter har begge hatt de beste intensjoner for alle som ønsker et spisested i dette området, men det er jo ikke alltid at ting går som man har planlagt, med en gang.

Sola skinner, og det er på planen med uteservering i Gjerdrums vei 12. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Action om natta også

Og det foregår mye action natterstid også:

– Som daglig leder og eier, har jeg hatt 24/7-aktivitet med James Bond og svømmeaktig drømmevirksomhet. Både skuddveksling og kidnapping har foregått på spiseriet, og jeg har jobbet hele natta med å bake pizza. Men jeg har ikke klart å få maten ut til gjestene. Mens spiseriet har vært fullt av brølende gjester har jeg gjemt meg i fryseskapet. Så nå skal det bli fint å få kommet i gang her. Og som vi gleder oss!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...