Nordre Aker Budstikke

Kongepokalen skal deles ut:

Det er på lørdag det skjer

Det blir spennende til lørdag, for første gang er Kolls volleyjenter i cupfinale. Foto: KOLL VOLLEY

Inviterer til en festdag for norsk volleyball og muligheten til å ta en Kongepokal hjem til bydelen. – Det som har imponert meg mest med laget denne sesongen er at de har et heftig konkurranseinnstinkt, sier treneren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2020 kl 08:23

KRINGSJÅ: På lørdag spiller Koll cupfinale i volleyball, for første gang på 10 år. Koll Volley dominerte lenge norsk damevolleyball og ble Norgesmestere ellve år på rad, men det er nå 10 år siden. Det fortelles at Koll Volley har de siste årene jobbet knallhardt, og at det nå er den nye generasjonen spillere som ligger helt i toppen av norsk volleyball – på både dame og herresiden.

Cupfinale på lørdag

Laget fikk på plass ny trener før denne sesongen, Jarle Fornes. Han er selv aktiv spiller på Koll sitt elitelag for herrer og har tidligere trenererfaring. Før sesongen uttalte Fornes at målet for sesongen var å spille bra volleyball og bli noen få prosent bedre for hver treningsuke. Denne strategien kan kanskje ha virket litt lite ambisiøs men har ført til tabelltoppen i eliteserien og cupfinaleplass.

– Jeg syntes laget spiller veldig bra volleyball nå. Det gjorde de før sesongen startet også, men nå har samspillet i laget begynt å sitte. Både spillerne individuelt sett og laget som helhet har virkelig utviklet seg i høst. Det er alltid mer å gå på, men vi har hatt en meget god sesong så langt, sier Fornes om lagets utvikling.

– Det som har imponert meg mest med laget denne sesongen er at de har et heftig konkurranseinnstinkt og en utrolig vinnerskalle! Det har vært flere kamper i sesongen hvor jeg må innrømme at jeg har tenkt at «nå har de ikke sjans til å vinne», men de klarer som regel å kjempe seg tilbake og vinne likevel. De er uten tvil årets comback-lag, sier Fornes.

Koll møter Randaberg i Cupfinalen. Et lag Koll har møtt i serien før i år. Da vant Koll 3-1 på bortebane. Betyr det at Koll er favoritter foran Cupfinalen?


– Kampen vi vant mot Randaberg var så jevn at det kunne gått begge veier, så jeg ser ikke på oss som favoritter nei, men tror det kan bli en utrolig jevn og god kamp med høyt nivå! Randaberg har et godt lag i år, som også har fått bedre kjemi i laget ila første del av sesongen, så jeg forventer at dette blir tøft, avslutter Fornes.

Lørdag spiller KOlls volleyjenter cupfinale! Foto: KOLL VOLLEY

Årets høydepunkt

Cupfinalen i volleyball er årets høydepunkt i volleyball-Norge. Cupfinalen er avslutningen på Volleyuka på Ekeberg som samler en rekke mesterskap. Det er ventet flere tusen publiummere og for spillerne er denne kampen det største man kan spille i Norge. På laget til Koll er det flere tidligere utenlandsproffer. Vi spurte Mari Aase Hole om hvordan det er å spille cupfinale i Norge etter å ha storspilt på alle de store arenaene rundt om i verden.

– Cupfinale er spesielt uansett hvor man spiller så det blir utrolig kjekt å spille i Ekeberghallen! Det er en av de kjekkeste kampene å spille i Norge på grunn av settingen, støy-nivået og publikum, og den som ligner mest på det å spille i utlandet. Det er en opplevelse i seg selv, og jeg gleder meg til å få stå på banen og dele den opplevelsen med laget mitt, sier Mari.

Koll har trent hardt gjennom juleferien og er klare for helgens kamp. Kaptein på Koll Julie Mikaelsen, også hun med lang utlandserfaring og proffspill skal lede laget i finalen:


– Jeg føler vi forbereder oss godt med gode treninger, og alle jentene virker veldig gira og gleder seg til kamp! For veldig mange er jo dette noe av det største de har opplevd på volleyballbanen så da må man bare nyte det! Jeg føler vi er godt i rute med forberedelsene både mentalt og fysisk og alle jobber knall hardt på hver trening så det er gøy å se!, sier hun.

Kampen spilles i Ekeberghallen på lørdag klokken 13.00. Koll Volley inviterer alle fra lokalmiljøet til en festdag for norsk volleyball og muligheten til å ta en Kongepokal hjem til bydelen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...