Nordre Aker Budstikke

– Det er trist, nå er trærne fulle av «sår»

– Jeg forstår behovet for å skaffe seg brensel ved for eksempel overnatting ute og til bål, men i et naturreservat burde man ta bedre hensyn enn det som er gjort her, sier leser til Nordre Aker Budstikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2021 kl 16:56

MARKA: – Jeg er ofte på Gaupekollen, det er en vakker plass i naturreservatet Mellomkollen. I det siste har jeg oftere og oftere sett at trær er kappet og hugget i området rundt utsiktsplassen. Mulig pandemien gjør at flere som vanligvis ikke er i skogen har tatt turen dit, som jo er veldig bra, men som dessverre ikke kjenner til viktigheten av sporløs ferdsel, sier turgåeren til Nordre Aker Budstikke. Hun ønsker ikke navnet sitt i avisen.

Gaupekollen er en kolle på 524 meter over havet, og det 11. høyeste i Oslo av fjellene med primærfaktor på minst 50 meter, ifølge Wikipedia. Fjellet ligger i Mellomkollen naturreservat, rett nord for Maridalen landskapsvernområde. Området har fått tilnavnet Maridalsalpene, etter de markerte landformene.

– Jeg forstår behovet for å skaffe seg brensel ved for eksempel overnatting ute og til bål, men i et naturreservat burde man ta bedre hensyn enn det som er gjort her, sier turgåeren.

– Det som er trist er at dette er med på å ødelegge denne vakre plassen, når du ser trærne rundt full av «sår». Kanskje kan det settes opp naturreservatskilt også på toppen, av Gaupekollen, slik at alle blir klar over at det ikke er lov å hugge ned trær der? Per i dag står skiltet om reservat i starten av stien opp fra Movann-siden, altså et stykke fra utkikkspunktet.

Statsforvalteren

Det er Statsforvalteren i Oslo og Viken (tidligere Fylkesmannen) som forvalter området. Statsforvalteren sier følgende om saken:


– Gaupekollen ligger innenfor Mellomkollen naturreservat. Her er vegetasjonen, inkludert døde trær og busker fredet mot skade og ødeleggelse. Bålbrenning er kun tillatt med tørre kvister. Det er altså ikke tillatt å kappe trær og busker til bålbrenning innenfor naturreservatet. Vi skal sørge for at det blir satt opp et godt synlig naturreservatskilt ved stien på toppen av Gaupekollen, ifølge seniorrådgiver Håvard Kristoffersen hos Statsforvalteren.

15. april er det igjen generelt bålforbud.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...