Nordre Aker Budstikke

Tenker helt nytt:

Sånn får elevene inn penger til skoletur

TV-profil Tore Petterson var første foredragsholder ut ved Morellbakken, i regi av klasse 9d og innsamling til skoletur til Berlin. Foto: PRIVAT

De tenker helt nytt, klasse 9 d ved Morellbakken skole om dugnad. Og det funker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2020 kl 17:11

GREFSEN:Nordre Aker Budstikke har tidligere fortalt om klasse 9 d ved Morellbakken skole, som sammen med foreldrene tenker nytt om dugnadsarbeid for å få inn nok penger til den årlige trinnturen, som går til Berlin.

I stedet for salg av doruller og annet, arrangerer klassen med foreldregruppe - flere foredrag i siste skolesemesteret frem mot sommeren. Foredragene har aktuelle temaer.

Tore Pettersson

Torsdag kveld, 30. januar, var det klart for første to foredrag med TV-profil Tore Petterson: «Mobbing går ikke ut på dato».

– Tilbakemeldingene fra publikum etter første foredrag vitner om et sterkt foredrag, og mange ble rørt. Den vakreste tilbakemeldingen må være fra politimannen som sa «Det er ikke alltid man føler seg like tøff, selv om man er to meter lang operativ politmann. Mobbing, annerledeshet og utenforskap forekommer overalt», oppsummerer skolemamma og primus motor i arrangementskomiteen, Christel Stub.

Hun fortsetter:


– Og for et fyrverkeri av en mann! Han virkelig brenner for tematikken: mobbing, annerledeshet og utenforskap og engasjementet han formidlet smittet over på publikum som responderte med både latter og tårer. Et av Tores viktigste budskap denne kvelden var å ha fokus på det som virkelig teller: Menneskets verd i kraft av sin egenart, ikke deres prestasjoner.

Klasse 9 d ved Morellbakken skole med kreativ vri på dugnadsarbeide. Foto: PRIVAT

Funker

De to foredragene torsdag kveld ble vist for nesten 300 personer til sammen, inngangsbilletten er 100 kroner. Det selges i tillegg lagede hjerter i tilknytning til foredragsserien, samt kaffe og noe å spise til. Fratrekk er honorarer til foredragsholderne, som ikke Stub kommenterer nærmere.

– Men det funker så langt bra å bytte ut dorullsalg med foredrag, konstaterer hun.

– I tillegg er denne måten å jobbe på dugnad veldig moro, synes jeg. Ungdommene har vært flinke å selge billetter og gjorde en kjempeinnsats i kafeen på Tore`s foredrag. For meg som mor har det vært veldig gøy å jobbe sammen med ungdommene og de andre foreldrene. Ikke minst har det vært fantastisk å møte så mye positivitet rundt dugnaden vår, at vi har truffet riktig med valg av foredragsholdere og tema. Det er klart det var en risiko og starte dette prosjektet, i stedet for å kjøre safe med vanlige dugnadsprodukter, men vi opplever at dette prosjektet har vært veldig givende og like inntektsbringende som andre dugnader, sier Stub.

«Tør du»

Neste foredrag i foredragsserien #hjerterom er torsdag 27. februar. Da kommer Mona og Arne Bratland med foredraget «Tør du». Bratland mistet sin eldstesønn, Haakon, etter Haakon hadde fått i seg dopet MDMA på en ferietur i England.

Siste foredrag er torsdag 26 mars. Gro Anita og hennes mor Tove, fra Petter Uteligger`s dokumentar «De pårørende» i samtale med Espen Fiveland.

Stub sier at det fortsatt er noen ledige billetter til de gjenstående foredragene - her kan du melde din interesse: cstub@vikenfiber.no

Klasse 9 d benytter også anledningen til å takke Maridalen Rotary, som også støtter foredragsprosjektet og dugnaden til inntekt for nevnte klassetur til Berlin.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...