Nordre Aker Budstikke

Opplever «slush» på fortauet:

– Det gir elendig feste!

Leser forteller at dette bildet er tatt i Grefsenkollveien denne uka. Foto: LESERBILDE

– Blandingen gir elendig feste, slik at det blir veldig tungt å gå, sier Maj Oxdal i Grefsenkollveien. Bymiljøetaten avviser at de salter fortauene, men vil sjekke ut saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2021 kl 16:44

GREFSEN: Maj Oxaal skriver i en mail til Nordre Aker Budstikke om det hun opplever som salt, sand og grus på fortauet, og som blir til en slushaktig blanding i Grefsenkollveien.

– Blandingen gir elendig feste, slik at det blir veldig tungt å gå, også på flatmark. I tillegg ødelegges skotøyet og våre firbente venner blir veldig såre på labbene sine. Når det kommer mye snø, måkes også saltslushen fra veibanen og inn på fortauene, da blir det enda verre. På mindre og private veier, er fortauer måkt og strødd, det er et underlag med godt feste, skriver Oxaal.

Hun legger til at hun har sett mange gående og joggere, også gående med barnevogner, som velger å gå i veibanen i stedet, hvilket kan føre til at det oppstår farlige situasjoner.

– Om kommunen ikke vil brøyte og strø fortauene uten bruk av salt, er det nesten bedre om de ikke gjør noe, legger Oxaal til.

Bymiljøetaten svarer

Bymiljøetaten avviser at fortauet er saltet langs Grefsenkollveien:


– Fortauet er ikke saltet, men kjørebanen er saltet. Fortauer langs hovedveier som saltes kan få noe saltsprut inn på seg, både fra trafikken, fra saltbilen som strør i veibanen eller fra eventuell snø som brøytes inn på fortauer. Dette medfører at det tidvis kan bli litt slush og løs snø på fortauene, svarer Joakim Hjertum, seksjonssjef Veidrift og vedlikehold i Bymiljøetaten.

Han fortsetter:

– I noen veier brøytes snøen fra veibanen opp på fortau og deretter ut i bakkant av fortau slik at behovet for bortkjøring av snø skal bli minst mulig og trafikksikkerheten best mulig. Saltholdig snø fra veien kan da bli liggende litt på fortauet og løse opp litt snø. Dersom dette skjer at fortauer blir fulle av løs snø, følger våre kontrollører opp og påser at fortauene brøytes en ekstra gang slik at den løse snøen fjernes.

– Betyr det at Bymiljøetaten nå vil kontrollere blant annet nevnte fortau i Grefsenkollveien?

– Ja, kontrollører følger opp saken nå.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...