Nordre Aker Budstikke

Det gnistret i Marka i helgen, og «sjeldne» løyper gjør comeback

Flotte forhold i helgen, som her i Lillomarka. Foto: Siv Gunnarson

Bildene er fra Lillomarka. Men Steinar foreviget en skiperle av en løype i Nordmarka i helgen, som har gjort comeback. Takket være de store snømengdene. Se video i saken!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.02.2018 kl 13:42

MARKA: Det var kaldt, men veldig vakkert i Marka. Det ble nok en flott skihelg for mange.

– Forholdene i Oslomarka er eventyrlige nå. På grunn av de gode snøforholdene er nå for første gang på mange år løypa ned fra Fagervann til Maridalen skole mulig å kjøre, forteller Sindre Langaas, og viste videre til Steinar Rideng, som foreviget Nils Jørgen Brodin, ned «hundeløypa».

– «For en del år siden, rundt 1970-1980, ble noen løyper tildelt folk med hund. Disse ble merket med rød og gul farge. Bakgrunnen var vel misnøye med hunder i skiløypa men det var nok ikke så mange som tok hensyn til dette, kan Nils Jørgen fortelle.

Se den fantastiske videoen her:


LES OGSÅ:

Nå har hundekjørerne fått sin egen løype i Maridalen

Hundeeiere, skjerp dere! Flere rådyr bitt og skadet av løsbikkjer

Bratt og kupert

Knut Johansson, seksjonssjef Nordmarka i Bymiljøetaten, utdyper.

– I Fagervannslia er det nå skikkelig vinter for første gang på lenge, og preppet med stor maskin. Takket være de gode snøforholdene som gjør dette mulig. I denne løypa er det veldig mye stein og veldig kupert, så hvis det ikke er nok snø vil maskinen bare bli ødelagt, forteller han.


Men at strekningen fra gammelt av er omtalt som «Hundeløypa» er han ikke helt sikker på.

– Vi omtaler hundeløypa om løypa nede på jordet mellom Kirkeruinen og Hammern, med start fra Hønefoten parkering rett syd for Maridalen skole.

LES OGSÅ: Mann satt seg fast mellom bilen og garasjen, måtte reddes ut av Brann- og redningsetaten

Fortsetter så lenge det er mulig

– Men nå i vinter har vi altså kjørt strekningen Fagervann til Maridalen skole i et par uker, og fortsetter så lenge det er mulig. Det samme gjelder flere andre løyper, som eksempelvis lysløypa på Grinda, løypa fra Låkeberget over til Nedre Blanksjø, og fra Nedre Blanksjø til Store Åklungen, fortsetter Johansson.

Lillomarka i helgen

Siv Gunnarsen, som har tatt hovedbildene fra Lillomarka i helgen, forteller:


– Jeg gikk hjemmefra, fra Tonsenhagen, Linderudkollen, Solemskogen, Lilloseter, Sørskogen, Sinober, Griseputten, Solemskogen, Linderudkollen, Tonsenhagen. Bildene er fra løypa mellom Sinober og Griseputten. Tror aldri jeg har opplevd Lillomarka så vakker som denne helgen. «Blåswix føre», flotte løyper, sol og nydelig med all snøen som glitret på trærne.

– Kombinasjonen superbra trening (både utholdenhet og styrke) og nydelig natur, er etter min mening uslåelig!

Så det er bare å la skiene stå fremme.

LES OGSÅ: Nå får disse bussene flere avganger, da får du flere muligheter til å komme deg ut i Marka


LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...