Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Det handler om respekt, disiplin, ydmykhet og kontroll

Geir Åserud har åpnet ny taekwondoklubb på Kjelsås. Foto: BLACKDRAGON TAEKWONDO

Men også om styrke, hurtighet, spenst, balanse, koordinasjon, utholdenhet, smidighet og toleranse for smerte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2017 kl 21:12

KJELSÅS: – Da vi fikk tak i lokalet på Avancia Trening Senter på Kjelsås i slutten av desember, ble vi veldig glade. Da det er mange i nærområdet som er opptatt av idrett, sier coach Geir Åserud, som har vært ansvarlig for Team Black Dragon i andre Taekwondo klubber.

Snart også med egne partier for barna.

– Jeg brenner for Taekwondo, og har brukt mye penger av egen lomme for å få i gang denne treningen rundt omkring. Nå skal vi jobbe mot enda flere medlemmer i den nye klubben på Kjelsås. Ikke for profit, men for å få flere til å glede seg over sporten Taekwondo, sier Åserud.

Det handler også om høye spark. Foto: BLACKDRAGON TAEKWONDO

Selvrespekt og selvtillit

Og det handler mye om respekt, disiplin, ydmykhet og kontroll.

– Treningens karakter gir også en større grad av selvrespekt og selvtillit, noe som erfaring tilsier at vil avspeile seg i den enkeltes væremåte og kroppsholdning. Man utstråler trygghet og kontroll overfor andre gjennom taekwondotrening, ifølge Åserud.

LES OGSÅ: Jente 15 år om drikke- og ruspress: – Bare tull at det ikke går an å si nei!

Som også mener at kampsporttrening er en glimrende, fysisk aktivitet og
mentallitet i seg selv.

– Økt styrke, hurtighet, spenst, balanse, koordinasjon, utholdenhet, smidighet og toleranse for smerte er noen av de effektene som treningen gir, sier coachen videre.

Tilbakemeldingene

Og forteller om mange tilbakemeldinger opp gjennom årene fra folk som har følt de positive endringene direkte på kroppen, som resultat av denne kampsporttreningen.

Det handler mye om selvtillit og selvrespekt. Foto: BLACKDRAGON TAEKWONDO

– Det mest gledelige er foreldre som forteller om hvordan barna deres har blitt hjulpet til å få det bedre på skolen - kanskje unngår mobbing eller får bedre resultater på skolen - med taekwondo. I tillegg til mer harmoni og mer selvtillit.

For treningen handler ikke bare om å bidra til å mestre en motstander og å vinne konkurranser.

– Taekwondo er en retning å gå for å vinne over seg selv, og få et enda bedre liv, ifølge Åserud.

For alle

Men den nye klubben er også til for de som vil satse og konkurrere, i Norge og i utlandet.

– Blackdragon er en klubb for alle også for dem som vil lære seg selvforsvar, men ikke et kortvarig kurs med kvikke løsninger. Gevinstene ved treningen er ikke alltid åpenbare og synlige. Men når du oppdager dem er de desto mer gledelige og varige, sier coachen videre.

Selvforsvar

– Å trene Taekwondo som barn er ikke for å lære barn til å utøve kampsport, men å forberede de til de en gang blir kampsportsutøvere. Taekwondo er selvforsvar og våre elever får lov til å forsvare seg, men det er ikke lov til å utøve Taekwondo på andre utenom selvforsvar.

LES OGSÅ:

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...