Nordre Aker Budstikke

Warholm om Rodals spådom:

– Det kan godt tenkes

Warholm var i svært godt humør onsdag. Foto: Heiko Junge/NTB

Karsten Warholm (25) avviser ikke at det må verdensrekord til for å vinne OL-finalen på 400 meter hekk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TOKYO: NRK-ekspert Vebjørn Rodal tror at vinnertiden blir bedre enn 46,6 i OL-finalen.

For ordens skyld løp Warholm, som bor i Nydalen, på 46,70 da han satte verdensrekord på distansen 1. juli under Diamond League-stevnet på Bislett.

– Det kan godt tenkes. Det måtte en olympisk rekord til når godgutten selv vant i Atlanta, og den olympiske rekorden er 46,78. Hvis det kreves en olympisk rekord her også, så begynner det å nærme seg, sa Warholm og la til:

– Alt kan skje. Jeg tror at både jeg og Rai Benjamin har mulighet til å løpe i nærheten. Om det er mulig å løpe så fort som 46,6 er også jeg spent på. Men jeg må nok heller tenke på å springe mitt løp mest mulig effektivt, og så får vi telle opp etterpå, sa Warholm på spørsmål fra NTB under pressekonferansen i deltakerlandsbyen.


Der satt han på podiet sammen med treneren Leif Olav Alnes og turnerte spørsmål på norsk og engelsk i en elegant seanse som varte i 27 minutter.

Warholm var i svært godt humør, og nær sagt som vanlig vanket det kommentarer og vittigheter i alle retninger.

Warholm var i svært godt humør onsdag. Foto: Heiko Junge/NTB

Lang kø

Blant annet ble han spurt av TV 2 om hvorfor han ennå ikke har vært innom OL-stadion, og heller ikke skal det før fredagens kvalifiseringsheat.

– Det har jeg en veldig god forklaring på. Jeg skulle dit i dag, og vi sto i kø for å rekke den bussen, men jeg har aldri sett så mange friidrettsutøvere på samme sted før. Du vet den følelsen du får når du er på shoppingsenteret med dama, og du står der og venter. Jeg fikk den følelsen i beina, og så startet det å boble, og så kjente jeg at nei, jeg driter i dette. Leif stakk innom og tok noen bilder. Jeg hadde tenkt meg dit, men vi tok en sjefsbestemmelse at det ikke var verdt å stå en time i kø, sa Warholm.


Den avgjørelsen vitner om en utøver i pakt med seg selv og som har stålkontroll på nervene før OL-friidretten smeller i gang.

Lave skuldre

Sannsynligvis feier Warholm enkelt gjennom kvalifiseringen uten de helt store problemene.

Det er slett ikke sikkert at det blir nødvendig med en topptid heller.

– Jeg prøver å gå inn i kvalifiseringen med lave skuldre. Det handler om å slappe av og finne formen. Så får vi forhåpentlig noen løp til for å få opp spenningen i kroppen, sa Warholm.

Warholm var i svært godt humør onsdag. Foto: Heiko Junge/NTB


Sunnmøringen er en vaskeekte norsk gullfavoritt, og han kom frisk og fin inn i OL-landsbyen tirsdag etter en lang precamp i Fukuoka.

– Vi er inne i en periode der det handler om å optimalisere og få overskudd. Det er ikke det hardeste regimet rent treningsmessig. Vi har kun hatt disse konkurransene i hodet hele tiden.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...