Nordre Aker Budstikke

Sånn ser det ut på den populære turveien:

– Det kan være lurt å ta med broddene!

Glatte forhold langs Akerselva, her ved Nydalen. Foto: LESERBILDE

Sånn ser det ut på turveien langs Akerselva.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2021 kl 12:08

NYDALEN: En av våre lesere advarer mot å gå på turveien langs Akerselva nå.

– Det kan være lurt å ta med broddene, hvis du skal gå langs elva, det er is flere steder, og superglatt. Noen steder er det også så bredt isfelt at det ikke er et alternativ å gå på kanten, sier leseren til Nordre Aker Budstikke mandag morgen, etter å ha gått strekningen Kjelsås til Nydalen.

– Særlig ved fossen ved Nydalsdammen, der man kommer inn og ned i Nydalen, er det skummelt, og man kan fort gli ned skråningen. Her er det en bekk, eller vann, som pleier å renne ut, så nå har alt i stedet frosset, sier tipseren.

Ved Nydalsdammen. Foto: LESERBILDE

Det går også an å prøve og gå til høyre over brua, før Nydalsdammen, og bruke turveien på andre siden av Nydalsdammen, hvis forholdene er bedre der.


Nordre Aker Budstikke har videreformidlet saken og bildet til Bymiljøetaten.

OPPDATERT: Mandag formiddag svarer Bymiljøetaten følgende i saken:

– Det skal strøs når det er behov for dette. Vi oppfordrer alle til å melde inn slike forhold via appen Bymelding, da får de som er ansvarlige for å strø beskjeden umiddelbart, sier Line Thams Reiersen, pressevakt i etaten.

Blir mildere

Det har nå vært kaldt lenge. Men ifølge meteorologen skal det bli mildere fremover:

– Det har faktisk vært langt kaldere enn det som er normalt for februar, ifølge Meteorologisk institutt.


I Nord-Norge og deler av Midt-Norge har vært mye nedbør i form av tett snø de siste dagene. Nå er det imidlertid duket for et sceneskifte.

– Vi byttelåner litt. Det ligger an til en veldig fin uke i nord, med klarvær og ganske lave temperaturer. I Sør-Norge vil det bli varmere utover uken og inn mot helgen, med en del nedbør, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til NTB.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...