Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Det kryr av lokale kunstnere på Nordberg i helgen

Dag Hol, her avbildet i sitt hjem på Ullevål ifbm. en reportasje i Nordre Aker Budstikke i 2009, stiller ut i kirkestuen på Nordberg i helgen. Foto: GRACE BRYNN (ARKIVFOTO)

Nærmere 50 lokale kunstnere stiller ut i to kunstutstillinger ved Nordberg kirke denne helgen. Både Lions kunstutstilling og Korsvoll kunst- og håndverksmesse byr på kortreist kunst, og kanskje noen julegaver? Og så blir det opptil flere musikalske innslag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2015 kl 15:30

NORDBERG: Det lukter både jul, og lange tradisjoner, når i hovedsak lokale kunstnere samler sine produkter i henholdsvis kirkestuen og Ungdomshuset på Nordberg.

Korsvoll kunst- og håndverksmesse arrangeres for 16. år på rad, mens det er 14. gang at Nordberg Lions' kunsthelg finner sted.

To arrangementer som utfyller hverandre

– For 16. året på rad avholdes Korsvoll kunst- og håndverksmarked, i Ungdomshuset ved Nordberg kirke. Også denne helgen legges det til samme helgen som Lions Club har sin kunstutstilling i kirken, forteller Tone Kristin Lie i arrangementskomiteen for kunst- og håndverksmessen, som samler omlag 15 kunstnere og utstillere fra bydelen.

Messen byr på mye lokalt produsert brukskunst. Foto: KORSVOLL KUNST- OG HÅNDVERKSESSE

– Du kan altså høre konsert i kirken, se kunstutstilling og komme ned til vårt marked og kjøpe kortreiste designede julepresanger for enhver smak.

Hun mener at at de to kunstarrangementene utfyller hverandre godt. Det var også årsaken til at de fant sammen, både i tidspunkt, og nesten plassering, for noen år tilbake. Da hadde kunst- og håndverksmessen holdt til i Korsvollhuset i ti år.

LES OGSÅ: Så mange flere blir vi i Nordre Aker om bare få år

Mange kunstnere

Symbol på årets Lions-utstilling er laget av Ahmad Umar og er førstepremien i helgens lotteri.

– Aldri før har så mange kunstnere fra vår egen bydel stilt ut bilder sammen som under Nordberg Lions kunstutstilling i år. Bydel Nordre Aker er en aktiv bydel, ikke minst når det gjelder kunst og kultur, sier Bjørn Henriksen, ansvalrig for Nordberg Lions kunstutstilling, som kan skilte med 36 deltakende kunstnere, hovedsakelig lokale.

Men det blir også noen internasjonale innslag. Også i år blir utstillingen besøkt av den russiske maleren Irina Trushkova, som er bosat i Brüssel.

– Det håndverksmessige perfekte ser du også i bildene til Dag Hol (fra Ullevål, journ. anm.). I tillegg til ham er det mange nye og spennende navn på årets utstilling. Kvaliteten er høy, fantasien og kreativiteten er stor. Billedkunst kan gi seg uttrykk i så mange ulike former, sier Henriksen.

LES OGSÅ: Runes på Kjelsås holder ut: – Snart kommer vel Riksantikvaren og verner oss

Musikalske innslag

Begge arrangementer byr på musikalsk balsam for sjel og ører. For Korsvoll kunst- og håndverksmesse er det nytt av året: Lokalmusiker Lars Dybvik spiller piano, gitar og synger egenkomponerte sanger i forbindelse med åpningen av messen lørdag klokken 12.

Nordberg Lions inviterer på en kammerkonsert med lokale talenter inne i kirken lørdag klokken 14, med tidligere sogneprest Egil Stray Nordberg som konferansier.

Her fremfører sopranen Gjøril Songvoll verker av Wagner, Puccini og Ciles, akkopagnert av Ole Johannes Kosberg på orgel og klaver. Korsberg og trombonist Audun Øksendal spiller jazzballader, mens Hilde Prestrud Kosberg og Malene Fosli Flataker spiller trompet.

LES OGSÅ: Søndag feirer Nordre Aker Janitsjar 80 år! Feirer med festkonsert på festningen

Bredt spekter

Lill Pleym og Stein Thoresen stiller med malerier og hekling. Foto: KORSVOLL KUNST- OG HÅNDVERKSESSE

Begge arrangører lover god tilgang på «kortreiste julegaver» og prismessige «kupp», og spekteret av hva du kan finne på messen og utstillingen, er bredt.

Nordberg Lions kunstutstilling byr på grafikk, malerier og skulpturer. I tillegg legges det også frem grafiske ark av en rekke svenske og norske grafikere.

I kunst- og håndverkmessen i Ungdomshuset frister de med alt fra strikkede og tovede/nunofiltede produkter i form av hatter, luer, sjal, mus, fugler, nisser, tøfler og engler, til etsede fløyelskjerf, patchwork, vevede løpere, alpakka-tepper, smykker laget av perler eller sølv, støpte lys, dreiede treprodukter, malerier, fotografier, kulturhistoriske bøker, og honning, brente mandler og ripsgele.

– Vi gjentar også suksessen med å ha et eget hobbybord som er til stor glede for både voksne og barn. Her kan barna lage sine egne julekort, sier Tone Kristine Lie.

Du kan se navnene på alle kunstnere og utstillere til de to arrangementene listet opp i faktaboksen til denne saken.

Tid og sted

Ungdomshuset, i forgrunnen, og Nordberg kirke. I helgen er det konsentrert mye lokal kunst og skaperglede her. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nordberg Lion kunstutstilling 2015
Sted: Kirkestuen, Nordberg kirke, Kringsjågrenda 1
Fredag 20. november kl. 16-19
Lørdag 21. november kl. 12-17
Søndag 22. november kl. 12-17

Åpning og personlig møte med
kunstnerne fredag kl. 18 - 19

Korsvoll kunst- og håndverksmesse
Sted: Ungdomshuset ved Nordberg kirke, Kringsjågrenda 1
Lørdag 21. november kl. 12-16
Søndag 22. november kl. 12-16.00
Se mer på Facebook.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...