Nordre Aker Budstikke

Det lille brenneriet er i vinden om dagen

Yngve foran kamera, da TV2 var på besøk denne uka. Foto: MARIDALEN BRENNERI

– Det var veldig gøy, kamera som blinket, live lyd fra TV2-sendingen og nerver i helspenn. Akkurat slik det skal være lengst inn i Maridalen en tirsdags morgen, forteller Yngve Wik Ydersbond fra besøket.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2019 kl 19:31

MARIDALEN: Det er en stund siden Nordre Aker Budstikke fortalte om det lille kaffebrenneriet i Maridalen, nærmere bestemt på Sørbråten.

Vi hadde hørt ryktene om et brenneri i Maridalen. At det har vært brent mye forskjellig i Maridalen, og sikkert også andre steder opp gjennom årene, kan vel være. Men at det nå skulle være etablert et kaffebrenneri i dalen, og mer nøyaktig på Sørbråten, ved Snippen togstasjon, det måtte lokalavisa sjekke ut. Jeg tar av fra Maridalsveien og svinger meg oppover bakkene mot Sørbråten og Snippen. Finnes virkelig et kaffebrenneri her?

Jeg blir tatt vel i mot av tre av gutta bak Maridalen Brenneri. Petter Schye Wollebæk, Reiar Kravik, og Yngve Wik Ydersbond. De to andre bak Maridalen Brenneri, Jørgen Olsen og Audun Nystad Bugge er ikke på Sørbråten søndag kveld...

...– Så ble det til at vi begynte å snakke om å dra igang et kaffebrenneri. Og så ble det sånn. Nå begynner det meste å komme på plass, men vi skal jo ha det moro også underveis, understreker kaffegutta.

Petter, Yngve og Reiar, tre av totalt fem kaffenytere bak Maridalen Brenneri, som satset på eget kaffebrenneri på Sørbråten, hjemme hos Yngve. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE


HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA DA LOKALAVISA VAR PÅ BESØK I MARS I FJOR

Kaffen serveres blant annet også på Gørja markastue, til skiløperne her kan du lese mer.

TV2

Det er flere enn lokalavisa som har oppdaget kaffebrenneriet i Maridalen:

«Rykter om at TV2 og God morgen Norge tar turen til Maridalen i morgen for å smake på kaffe. Vi får sette på vekkeklokka.»

Delte brenneriet selv på egen hjemmeside, 8. april.


Yngve Wik Ydersbond forteller til lokalavisa i etterkant av TV-besøket:

– Det var veldig annerledes med live enn avslappet intervju med NAB. Performance snarere enn formidling. Det var veldig gøy, kamera som blinket, live lyd fra TV2-sendingen og nerver i helspenn. Akkurat slik det skal være lengst inn i Maridalen en tirsdags morgen!

TV2 på besøk i kaffebrenneriet i Maridalen. Foto: MARIDALEN BRENNERI

I tillegg så skal Astrid S ha brygget kaffe fra Maridalen, i radiosending:

«Astrid S brygger Maridalen Brenneri kaffe hos @nrkp3 (i tredje klipp). Vi synes hun klarte seg veldig bra, kanskje noen ekstra gram kaffe neste gang...»

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...