Nordre Aker Budstikke

Det skal skje litt av hvert oppi skogen

Bård Bosrup med cello foreviget i naturskjønne omgivelser annet sted, ved tidligere anledning. Neste fredag spiller han i idylliske Trollvannstua. Foto: ØYVIND MÖLLER BAKKEN

Det skjer mye på Grefsenkollen, men «lillesøstra» rett nede i veien, Charlotte Bjørneboe på Trollvann, har også planer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2018 kl 09:09

TROLLVANN:På Grefsenkollen har det vært stor utvikling i tilbud og happenings, ikke minst med musikkfestivalen OverOslo.

Men «lillesøstra» rett nede i veien, Charlotte Bjørneboe på Trollvann, har også planer. Sammen med samboer Grunde Valldal har de i løpet av de åtte årene de har vært markastuebestyrere, fått skikkelig sving på Trollvannstua.

Trollvannstua feiret også 100 års drift i 2016 - her kan du lese tidligere sak om feiringen i Nordre Aker Budstikke.

Trollvannstua-vertinne Charlotte Bjørnebo og musiker Bård Bostrup gleder seg veldig neste fredag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Bård og Bach

Ikke bare er det stor selskapsdrift på Trollvann, dans hver fredag midt på dagen, trollsnurrer det går gjetord om, muligens verdens beste linsesuppe, fullmånemøter og mer. Nå inntar også Bård og Bach stua, neste fredag.


– Cellist Bård Bosrup inviterer til intimkonsert med Bachs cellosuiter. Benytt anledningen til en annerledes fredagskveld på Trollvannstua, med vakker musikk før julestresset setter inn for alvor. Bård var lenge solocellist i Filharmonien i Magdeburg, før han flyttet tilbake og bosatte seg på Kjelsås. Han har sin utdannelse fra Stocholm, Norges Musikkhøyskole og Universitetet i Los Angeles. Sammen med sin 163 år gamle cello står musikken i Bach som en av hjørnesteinene i hans karriere, inviterer vertsskapet.

Bård underviser også i cellospill ved Kulturskolen i Oslo, Bærum og Edvard Munch Videregående skole.

HER KAN DU LESE MER OM ARRANGEMENTET

Lokalavisa tok turen innom fredag, med Bård Bosrup.

– Jeg holdt 50-årslaget mitt her oppe. Det er en fantastisk flott akustikk her, i tillegg til at det er veldig hyggelig sted å være. Jeg gleder meg veldig til å holde konsert her til fredag, sier han, og rigger seg til med en liten smakebit på hva som kan nytes i Trollvannstua neste fredag.


LES OGSÅ: Hvem synes du bør bli Årets Navn og Ildsjel i Nordre Aker 2018?

Bård Bosrup gir en liten smak på hva du kan nyte neste fredag på Trollvannstua.

Charlotte Bjørneboe gleder seg ikke noe mindre:

– Vi to kommer fra samme sted, Porsgrunn. Da Bård dukket opp her oppe, så tenkte jeg at jeg bare måtte få til en konsert med han på Trollvannstua. Og endelig er det klart til fredag!

Bruktmarked

Men det er mer på gang på og ved Trollvannstua. Der kommunen for åtte år siden forespeilet Charlotte at det kanskje ble full jobb til én person, er de nå to heltidsansatte og 15 deltidsansatte.


– Nå går det bra rundt her. Og ja! Vi er veldig stolte av det vi har fått til så langt her.

Men yngre krefter vil også delta:

– Døtrene våre har foreslått et prøvegjenbruksmarked her oppe, inspirert at markedet på Vestkanttorget. Vi prøver ut i slutten av måneden - 24. november. Meningen er også å inspirere andre til å gå hjem og sjekke kjeller og loft, kanskje sitter noen med små skatter som andre gjerne vil ha? Så lager vi flere marked på vårparten.

Trollvannstua - markastue i mer enn 100 år, og nå skal det skje mye i skogen fremover. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Kanskje større stue?

Det er heller ingen hemmelighet at det er store planer for Grefsenkleiva-området. Stolheiser, ny varmestue, flere parkeringsplasser, bedre kollektivdekning, men også direkte kobling opp til Grefsenkollen Restaurant, er noe av det som ligger i planene - her kan du lese tidligere sak i Nordre Aker Budstikke.


Men det er en gla'nyhet for Trollvannstua, en nyhet som ble inkludert i planene i høst. Charlotte forteller:

– Det ligger nå i planene muligheten for utvidelse av Trollvannstua - det er tegnet inn et større fotavtrykk på kartet som gir mulighet for en utvidelse. Vi vet ikke ennå hvor mye, eller hvordan, men større kan stua da kanskje bli. Så kan vi finne på enda flere morsomme ting her oppe, smiler Charlotte, som ser ut til å ha noen hemmeligheter også...

OPPDATERT: Charlotte Bjørneboe forteller at når det gjelder gjenbruksmarkedet er det allerede invitert aktører, til den 24. november.

– Vi ønsker å sette noen kriterier for deltagelse og vil åpne opp for flere når vi har gjort oss noen erfaringer. vi vil skape et gjenbruksmarked med kvalitet og med en samfunnsagenda, sier Bjørneboe og ber interesserte følge med facebooksiden til Trollvannstua for mer info.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...