Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Det skal snø hver dag denne uken

Studentene ved Blindern måtte benytte seg av veien. Foto: Sina Jahanbakhsh, Nettavisen

Er du lei snø allerede? Da bør du smøre deg med tålmodighet. Se snøbildene her.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2014 kl 22:00

OSLO: Når snøen faller på Østlandet blir det ofte kaos. Ulykkestallene stiger kraftig, biler står fast og kollektivtransporten blir kraftig forsinket.

I løpet av morgentimene mandag ble det meldt om et titalls bilulykker på én time. Minst to av ulykkene var alvorlige.

Se bildene fra snøkaoset i Oslo øverst i artikkelen.

Les også: Oslo-folk er refleksverstinger

Les også: Full splid om parkeringsforbud i Thereses gate

Snø hele uken

Fra midnatt frem til klokken 13.30 mandag ettermiddag var det bare registrert fire(!), ja, du leste rett, fire millimeter nedbør i form av lett snø. Men snøtotalen på Blindern begynner å ligne noe med sine 22 centimeter med snø.

- Det ser ut til at snøen kommer til å falle i hele dag. Kanskje også i hele morgen. Det ligger an til at folk i Oslo vil få snø hver eneste dag denne uken. Hvor mye kan jeg ikke si, sier statsmeteorolog Mariann Foss.

- Temperaturen vil også holde seg på minussiden denne perioden. Men mot helgen vil det kanskje bli en liten stigning som gjør at temperaturen ligger på rundt null grader, sier Foss.

Les også: Mesta snøblokkerte inngang til eldre ektepar i tre dager

Les også: Slik tar du vare på bilen i kulda

Flyforsinkelser

Værforholdene fører også til problemer ved Oslo lufthavn Gardermoen.

-  Grunnet snøvær må man beregne enkelte forsinkelser ved Oslo Lufthavn i dag. Vi ber alle passasjerer møte til normal tid og forholde seg til informasjon fra sitt flyselskap om den enkelte flyvning, melder Oslo Lufthavn på sin hjemmeside.

Politiet advarer

Politiet flere steder i Sør-Norge advarer mot svært glatte veier på grunn av snøfallet natt til mandag. I hele dag har det vært en endeløs strøm av meldinger og biler og vogntog som har hatt problemer langs veiene. I de aller fleste ulykkestilfellene har det kun vært snakk om materielle skader.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...