Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Det store gateranet: Gjør om, gjør rett

Tåsen Ullevål: F.v., Trond Smith-Meyer (sekretær), Malin Lindström (styremedlem), Roger Solheim (medlem) og Amiran Amarasingham Akilan (leder). Foto: Utlånt

DEBATT: Det er mulig at Bymiljøetaten har gjennomført skiltreguleringen etter boka. Det er ikke godt nok. Tåsen Ullevål Arbeiderpartilag forventer at forvaltningen iverksetter politiske vedtak på en måte som er i tråd med intensjonene og ikke svekker respekten for politikken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2020 kl 09:24

En rekke beboere på Tåsen og Ullevål opplevde over natten å miste tilgang til parkering i egen gate da Bymiljøetaten avduket nye «Parkering forbudt»-skilt i stedet for skilt for beboerparkering. Mange føler seg lurt, med rette.

Mindre biltrafikk er et gode, også for oss på Tåsen og Ullevål. Det betyr bedre bomiljøer, sikrere skoleveier og er et bidrag til renere Oslo-luft og bedre klima. Men mange av oss er fortatt avhengig av bil for å få hverdagene til å gå opp, og da må den stå et sted, ikke for langt fra der vi bor.

Som byfolk forstår vi at parkeringen må reguleres, og et system for beboerparkering har vært et ønske fra et samlet bydelsutvalg. Det vi imidlertid ikke var klare for, var hele kvartaler med parkeringsforbud og reguleringer på tvers av mange tiårs etablerte parkeringsmønstre.

Det er mulig at Bymiljøetaten har gjennomført skiltreguleringen etter boka. Det er ikke godt nok. Her har det manglet dialog og forståelse for hvordan slike reguleringerpåvirker folks hverdag. Det har også vist seg i ettertid at brann- og redningsetatens krav til fremkommelighet ikke er såskrevet i stein som etaten har gitt inntrykk av.


En vellykket politikk for mindre biltrafikk og regulerte parkeringsforhold krever at man får innbyggerne med seg. Dette er særlig viktig i områder hvor parkeringsplasser blir fjernet permanent på grunn av sykkeltiltak. Tåsen Ullevål Arbeiderpartilag forventer at forvaltningen iverksetter politiske vedtak på en måte som er i tråd med intensjonene og ikke svekker respekten for politikken.

I 2020 skulle det være en enkel sak. Respekt for folkshverdagsliv, medvirkning og god kommunikasjon må være grunnpilarer i arbeidet med å legge til rette for gode liv i storbyen Oslo. Ikke alle vil få viljen sin alltid, men i denne saken må Bymiljøetaten gjøre om og gjøre rett. Lytt til beboerne, og legg til rette for hensiktsmessig gateparkering.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...