Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Advarer folk

– Det var et forsøk på å stjele hunden min

SKREMT: Liv-Siri Natvik med sine to mastiffer og en basset - tør ikke ha hundene alene i hagen mer. Foto: PRIVAT

Liv-Siri Natvik fra Karlsrud opplevde i går kveld det hun er helt sikker på var et forsøk på å stjele en av de tre hundene hennes.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.04.2015 kl 19:30

OSLO: Det har ikke manglet på advarsler i sosiale medier den siste tiden, om hvit varebil med personer som forsøker å stjele hunder rundt i hele Norge. Senest i dag, onsdag, fortalte Kjelsåsbeboer om hendelse på Karlsrud i Oslo.

NRK har også omtalt hendelse utenfor Oslo.

–Vi oppfordrer folk til å være oppmerksomme hvis de ser en slik bil i nabolaget som oppfører seg mistenkelig. Hundeeiere bør også være særdeles oppmerksomme, sier operasjonsleder Aadne Røilid i Telemark politidistrikt til NRK.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Nordre Aker Budstikke tok kontakt med hundeeieren Liv-Siri Natvik fra Karlsrud, som i går kveld opplevde det hun er helt sikker på var et forsøk på å stjele en av de tre hundene hennes.

Hvit varebil

Hundene, to mastiffer og en basset, var ute i hagen som de ofte er. Liv-Siri hadde verandadøren åpen, og ble oppmerksom på en hvit varebil som kjørte sakte forbi huset, men så rygget tilbake igjen opp til porten til huset til Liv-Siri.

– Jeg hørte også at hundene begynte å bjeffe, og gikk ut for å se hva det dreide seg om. Både varebilen og en mann sto rett ved porten min. Han var åpenbart veldig interessert i basset-hunden min, Birger, forteller Liv-Siri.

Hun gikk bortover mot mannen, som begynte å snakke til Liv-Siri.

Lyst på en sånn hund

– Han så europeisk ut, men snakket gebrokkent. Han sa han synes slike hunder – altså basseten – var veldig fine, og at han hadde lyst på en sånn hund. Han spurte også hvor mye en sånn hund koster, forteller Liv-Siri videre.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Hun fortsetter.

– Jeg ble jo mistenksom, og var slett ikke interessert i å prate med han. Jeg ble litt usikker på hva jeg skulle gjøre, men begynte å ta med meg hundene inn i huset igjen. Men hundene merket nok alvoret i situasjonen, og var skikkelig på mot porten og mannen, som ikke gikk videre inn i hagen, forteller hun.

To personer

Liv-Siri fikk også med seg at det satt en person til inne i varebilen, ved rattet.

– Jeg fikk med meg hundene inn i huset, men dessverre fikk jeg ikke notert bilnummeret, før de dro. Men jeg ringte til politiet med en gang. Under samtalen, kom det også inn melding som jeg fikk med meg, om at varebilen også var observert andre steder i samme område, forteller hun.

Politiet kom også til Liv-Siri litt senere, og snakket med henne om hendelsen.

– Dette var en skikkelig guffen opplevelse. Det var en røslig fyr som stod der ute. Jeg er sikker på at det var et forsøk på å stjele hunden min. Nå tør jeg ikke å la hundene være alene ute i hagen mer. Det skal også opp en skikkelig lås på porten, sier hun.

Liv-Siri har også lagt ut advarsel via sosiale medier, om hendelsen.

Avisen vært i kontakt med politiet. De bekrefter at det er kommet inn melding om det som Liv-Siri forteller om, og at de har vært hos Liv-Siri.

– Det er foreløpig ikke inngitt noen anmeldelse på forholdet, men vi vet at det er snakk om varebil som også er observert andre steder, også i forbindelse med forsøk på hundetyveri, sier avsnittsleder for forebyggende ved Manglerud Politistasjon, Dag Harald Drevsjø.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...