Nordre Aker Budstikke

Nordengens første bok er ute:

– På tide med meg også som ordbruker!

Carl O. Nordengen. Foto: PRIVAT/UTLÅN

Endelig var det hans tid til å gi ut en bok, der forfatter Carl O. Nordengen hopper mellom steinalderen og nåtid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2020 kl 07:56

NORDBERG: Han har skrevet på flere manus tidligere «på si», men aldri gitt de ut. Men endelig var det Carl O. Nordengens (64) - fra Nordberg - tid til å få utgitt boka «NÅ er DA – ved Bunnefjorden.»

– Kort fortalt så handler den om Gabriel og Ulla –og Vamm og Libb. Gabriel og Ulla har hytte innerst, og rundt 50 meter «over» Bunnefjorden – et sted bygget like før annen verdenskrig. Vamm og Libb var der rundt 4000 år tidligere. Akkurat der hvor hytta ligger i dag. Dette er en viktig detalj i romanen. Nå-tidshistorien følger dem som bygget på eiendommen der, gjennom to generasjoner fra 1936 til i dag. Da-tidshistorien følger de som bodde der, kom dit, levde der – og deres liv – «sett» fra Vamm og Libb, forklarer forfatteren om romanen.

– Alt fra «da-tid» er bygget på historiske fakta. Med andre ord, alt skulle være «riktig», og kunne vært sant, samtidig som det er forskjellige beretninger, med tydelige sammensmeltinger og «linker» mellom dem.

Nordengen har også med kart, bilder og illustrasjoner, med forbindelse til Nøstvedtfunnet ved Pollevannet ved Vinterbro, som ramme fra steinalderen.

– Mye rart som har skjedd

– I tillegg er det mye «rart og utydelig» som har skjedd i nåtidshistorien – som skaper et interessant aspekt i romanen. Kan dette ha noe med de tidligere menneskene der å gjøre?


– Bunnefjorden har blitt helt som eventyrland for meg, siden 2002 da jeg møtte samboeren min som har hytte ved Kjærnes. Vi har vært utrolig mye der, båt, fiske, minner … og denne hytta ble bygget i 1936 av besteforeldrene hennes. Det er nettopp denne historien jeg tar tak i, i tre generasjoner. Pluss at jeg dikter opp steinaldermenneskene som levde akkurat der 4000 år tidligere. Dette var en av de første bosetningene i Norge – Nøstvedtfunnet – og jeg lager en roman om disse, som smelter inn med hendelser og ting som har skjedd siden 1936, ifølge Nordengen.

Han forteller videre at broren er prest, forfatter og foredragsholder, og faren var en ikke ukjent ordfører i Oslo (journ. anm. Albert Nordengen):

– Så det var på tide med meg også som ordbruker!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...