Nordre Aker Budstikke

«Det vil jo snart bli nærmest umulig å komme seg ut!»

Myrerskogveien stengt ned til Grefsenveien. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Og veien skal være stengt lenge.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2018 kl 14:50

KJELSÅS: Tidlig høst avsluttet Hafslund arbeidet ved krysset Marsveien og Grefsenveien. Og i sommer ble også de store rørarbeidene lenger opp i Kjelsås-lia ferdig, etter kraftig forsinkelse. Men nå er Myrerskogenveien fra Kjelsåsveien og ned til Grefsenveien som er stengt for gjennomkjøring - for det er flere vannrør som skal skiftes.

Stengt lenge

Nordre Aker Budstikke har mottatt flere henvendelser fra lesere som engasjerer seg i saken:

– Er det faktisk meningen at de (journ. anm. Vann- og avløpsetaten) skal holde Myrerskogveien stengt frem til våren? Det er satt opp noe som ser ut som mer eller mindre permanente gjerder tvers over veien. Dette vil skape ytterligere kaos når de nå snart stenger Grefsenveien ned mot Storo. Det vil jo bli nærmest umulig å komme seg ut av Kjelsås? skriver én av leserne.

LES OGSÅ: – Alle stiller seg undrende til at det ikke er gjort noe med trafikksituasjonen her tidligere

Vann- og avløpsetaten forteller at det er noe flere rør som må byttes ut:


– Saken ble for mange år siden er koordinert med nye byggeplaner for eldresenteret i Kjelsåsveien 114-116 i regi av kommunen (journ. anm. se egen sak her om planene for eiendommen her). Vann- og avløpsetatens gamle hovedledninger på eiendommen må flyttes ut i Myrerskogveien på grunn av de nye planene for eiendommen, forteller prosjektleder i Vann- og avløpsetaten, Bjørn Vessia.

Her kan du lese mer om prosjektet på Oslo kommunes nettsider.

Han legger til at arbeidet er planlagt ferdig i juni 2019. Men det er i skrivende stund ikke eksakt tid for når veien åpner igjen til våren.

– Vi ønsker å gi korrekt dato for ferdigstillelsen når vi har kommet godt i gang og har bedre oversikt , i stedet for å angi en dato vi ikke klarer å innfri pga. uforutsette hendelser, legger Vessia til.

Gående er henvist til en sti over plenen der Kuben-senteret med flere holder til, på adressen Kjelsåsveien 114 - 116. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Ny rute for bussen

I følge Ruter er planen at buss 25 kjører en annen rute frem til mai neste år:

Omkjøring i retning Lørenskog stasjon frem til ca. mai 2019. Grunnet veiarbeid har linjen omkjøring mellom Grefsen stadion og Lyngåsveien i retning Lørenskog stasjon. Dette medfører følgende endringer. Grefsen stadion: Bussen stopper ved trikkestoppet i Grefsenveien. Lyngåsveien: Bussen stopper andre siden av Lyngåsveien i Kjelsåsveien.

Fra Ruters nettsider.

Ber om forståelse

Vessia fortsetter:


– Arbeidet er delt inn i flere etapper, vi tar gate for gate. Dermed blir det færre berørte og vi har bedre oversikt slik at vi kan konsentrere arbeidet i et mindre område. Det er som kjent ikke mange hus i området som er rundt 100 år, mens vi har 100 år gamle vann- og avløpsledninger som opprinnelig ble lagt i kjerreveier som naturligvis må utbedres. Vi håper beboerne i området har forståelse for at rørene må skiftes, nå som Norge og verden opplever klimaendringer og total rasering av områder med hus og infrastruktur over og under bakken.

Han legger til:

– Vann- og avløpsetaten bestreber framover en mer robust infrastruktur dvs. overvann- og avløpsledninger med større dimensjoner samt flomveier for ekstremnedbør. Men det er mye som må gjøres for å få dette tilfredsstillende på lang sikt.

Nordre Aker Budstikke har spurt veimyndighet i Oslo kommune, Bymiljøetaten, om disse arbeidene som nå Vann- og avløpsetaten beskriver, er sett i sammenheng med fremkommelighet med videre, og at Grefsenveien skal stenge fra Storo til Disen (i forbindesle med Sporveiens utskiftning av trikkeskinnene), i neste måned - også noe lokalavisa har omtalt ved flere anledninger - les mer her. Foreløpig har det ikke lykkes lokalavisa å få en kommentar på dette, men Nordre Aker Budstikke følger saken.

Faktaboks

Nærmere utdyping om arbeidene fra prosjektleder Bjørn Vessia i Vann- og avløpsetaten:

Sporveien er hovedansvarlig for langvarig stenging av Grefsenveien hvor det skal legges nye trikkespor til trikker. Derfor benytter Vann- og avløpsetaten denne situasjonen for å bytte ut rør når Grefsenveien uansett er stengt for biler. VAV har engasjert Entreprenør Hagen Maskin AS som utfører arbeidene.

VAV koordinerer og gjennomfører sitt arbeid i krysset Grefsenveien/Myrerskogvei på beste måte (effektivt) og kommuniserer underveis med Sporveien.

VAVs ledninger ligger dypest i bakken og derfor må dette arbeidet utføres før Sporveien kan legge trikkeskinner og ev. andre infrastruktureiere legger kabler etc. etter at VAV er ferdig. I dette tilfellet skal hovedledninger flyttes fra eldreboligtomten og en kum ligger også under plattformen.

Mange ulike kabler ligger over våre ledninger, slik at det er et omfattende arbeid som dels må gjøres når trikken og kjørestrømmen er frakoplet.

VAV ønsker å unngå å grave opp gaten i flere omganger for å skåne beboerne mest mulig, og vil ferdigstille mindre gatestrekk/kvartaler for å opprettholde best mulig fremkommelighet for de fleste.

Når en aktør skal grave opp en gate, benytter andre infrastruktureiere å oppgradere sitt system i veien/under bakken. Derfor utfører flere aktører arbeider på samme strekning i perioden veien likevel er stengt.
Eks. Sporveien, VAV: vann/avløpsrør, Bymiljøetaten, Hafslund, bredbånd etc.


OPPDATERT: I tillegg har lesere tipset lokalavisa utover mandagskvelden om at også Marsveien inn fra Grefsenveien, nå er stengt, lokalavisa kommer tilbake med mer informasjon.

LES OGSÅ: Nå blir det sykkelfelt opp og ned mellom Disen og Glads vei.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...