Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette bildet ble tatt fredag

I Maridalen ved Sørbråten er det snø! Og meteorologene tror den blir liggende.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2014 kl 11:35

MARIDALEN: Det er fredag formiddag, og snøen ligger hvit og fin i Maridalen, ikke langt fra Movatn togstasjon.

- Det er det vel mange som er glade for, gjetter Per Egil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Mer nedbør i vente

Meteorologen er ikke veldig overrasket. Det var nemlig ventet snø i dag i de høyeste strøkene - egentlig da 300-500 meter over havet, litt høyere enn der dagens snøbilder er tatt.

- Vi har temperaturer rundt null, og det er lite som skal til før vi går over fra den ene nedbørsformen til den andre, sier Haga.

Se værvarselet for Oslo her!

- Kommer det mer snø?

- Det ser ut til at vi nå får påfyll av nedbør utover kvelden, natten og første del av morgendagen. Det blir som snø i de høyereliggende områdene, sier Haga.

Prognosene viser en vinterlig utvikling i dagene framover.

- Ja, det ser ut til at vi kanskje får litt lavere temperaturer. Et hakk eller to på gradestokken. Dermed er det gode forhåpninger om at den snøen som er der vil bli liggende, sier Haga.

Mot normalt

Høye temperaturer, mye vind og lite snø har preget vinteren så langt.

Det er fortsatt usikkert når det vil falle snø nede i Oslo-gryta. Det kan skje mot slutten av neste uke, ifølge meteorologene. 

Les også: Dette kan du bare glemme i jule-Oslo!

Klimavakt Geir Kjærnli på Meteorologisk institutt sitter på statistikken over desemberværet, og kan gi oss de presise dataene.

Snittemperaturen på Blindern i desember var 2,0 grader. Det er den 5. høyeste snittemperaturen som er målt her siden 1816.

- Varmerekorden fikk vi i 1924, da var det 2,6 grader i snitt i desember, sier Kjærnli.

Når det gjelder nedbør ligger desember 2013 også høyt på statistikken. Denne måneden hadde 6. mest nedbør av alle desembermåneder siden 1877.

Vi har kun hatt åtte dager med snø i desember, og det er langt mindre enn normalt. Toppvinden var på hele 23,1 m/s, målt i et kast.

Les også: Slik herjet uværet i Oslo

- Det har vært en ganske spesiell desember, ja, slår klimavakt Kjærnli fast.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...