Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette blir Oslos høyeste bygg i massivtre – slik ser det ut nå

Slik skal de nye studentboligene, som ligger ut mot Sognsveien, bli. Illustrasjon: AT Plan & Arkitektur

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus planlegger 1500 nye studentboliger i Kringsjå studentby. De skal bli både miljøvennlig og moderne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KRINGSJÅ: – Når første byggetrinn på Kringsjå Studentby står ferdig, blir dette Oslos høyeste boligbygg i massivtre. Det er vi stolte av, sier Helge Chr. Haugen, eiendomsdirektør i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO).

Eiendomsdirektør i SiO, Helge Chr. Haugen Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

Første spadetak ble tatt av byutviklingsbyråden i oktober i fjor.

1500 nye boliger på Kringsjå

– Massivtre er et miljøvennlig byggemateriale. På Kringsjå skal vi binde sammen det urbane Oslo og friluftsaktivitetene marka kan tilby studentene som bor på Kringsjå Studentby. Bruk av massivtre i deler av bygningsmassen vil også utgjøre en etterlengtet kapasitetsøkning på studentboliger i Oslo, sier Haugen.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) planlegger inntil 3000 nye studentboliger i Oslo innen 2020, 1500 av dem på Kringsjå. Første byggetrinn for rundt 350 studentboliger i massivtre er nå under oppføring.

Kringsjå studentby ligger midt mellom t-banelinja og Nordmarka. Til venstre ses skolene Nordberg og Kringsjå. Illustrasjon: AT Plan & Arkitektur

Med videreutviklingen av Kringsjå vil studentbyen bli et samfunn med opptil 4000 beboere i 2020.

Urbant og friluftsliv

Illustrasjonen viser hvordan bygget vil bli når det står ferdig, men allerede nå er det første bygget klart i full høyde, selv om det ennå ikke er helt ferdig.

Arkitekt Tormod Raaen i AT Plan & Arkitektur. Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

Visjonen for prosjektet er at Kringsjå skal være en «urban frilufts-studentby», med grøntdrag som henger sammen med omliggende naturområder. Å bygge i massivtre passer inn i visjonen og er samtidig en klimavennlig løsning.

– I FutureBuilt har vi etterspurt klimavennlige boligbygg i lengre tid, og vi er begeistret for at SiO har fulgt opp med et stort utviklingsprosjekt som vi tror er viktig for boligdiskusjonen framover, sier Ulla Hahn i FutureBuilt.

De nye byggene har tatt form på Kringsjå. Foto: Tove Lauluten/FutureBuilt

LES OGSÅ: Lokalpolitikerne frykter planlagt rulleskitrasé vil skape støy for beboerne på Kringsjå, og ber om at den endres

Nybygg og rehabilitering

Det er bygget en visningsleilighet for å vise hvordan de nye studentboligene blir. Foto: Tove Lauluten/FutureBuilt

Tidligere er det meldt at prosjektet inneholder 350 ettromsleiligheter, åtte toromsleiligheter, og 73 av boligene er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Alle boliger har eget kjøkken og bad, heis i hvert bygg, og det er gjestetoalett i hver etasje.

Kringsjå studentby har marka og Sognsvann som nærmeste naboer, og ligger rett ved Kringsjå t-banestasjon. Fortettingen skal gi god adkomst til t-banen og nye gagng- og sykkelforbindelser som vil knytte ny og eksisterende bebyggelse bedre sammen.

I årene som kommer vil SiO rehabilitere flere studentboliger på Kringsjå Studentby. Frem mot sommeren 2017 blir Olav M. Troviks vei 6, 8 og 10 bli totalrenovert og bygget om.

Les mer om prosjektet og om da første spadetak ble tatt i oktober 2016.

Byggearbeidene på Kringsjå er i full gang. Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...