Nordre Aker Budstikke

Lokale anbefalinger i august:

Dette bør du ha i glasset, koppen og vasen

Alicja vet hva som gjør seg best i glasset. Foto: Stella Oter Lindeberg

Vi har mange lokale bedrifter her i Nordre Aker, og de fleste av dem har skikkelig peiling på det de driver med – hvem vet vel mer om kaffe en baristaen på PitStop? De ansatte på Lofthus kan nok mer om vin enn deg, og daglig leder for Stadion Blomster vet hvilke vekster som gjelder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2021 kl 13:50

ULLEVÅL/BREKKE: Alicja på Lofthus Damplass, Ruth på Stadion Blomst og Elias på PitStop blir gjerne med på lokale anbefalinger, det er jo kanskje ikke så mange som har lyst til å høre på blomst-, vin- og kaffenerding til hverdags. De vet akkurat hva slags varer som passer best til været, maten eller selskapet – her kommer andreutgaven av lokale anbefalinger!

Undervurdert vinland

En rød naturvin. Foto: Stella Oter Lindeberg

I denne omgangen er det Østerrike som er Alicjas favoritt, og først ut er naturvinen Pannonia.

– Denne vinen er en blanding, eller et samarbeid, mellom Blaufränkisch, Merlot og Zweigelt. Selv er jeg ikke en stor tilhenger av Blaufränkisch, men den funker utrolig bra sammen med Merlot.

Smaken beskrives som ren, saftig og fruktig, og passer til lyst kjøtt og fisk.


Alicjas favoritt. Foto: Stella Oter Lindeberg

Allram Heiligenstein Riesling er også fra Østerrike, og er populær blant gjestene på Lofthus.

– Den er frisk og god, og passer veldig godt med sjømat, men våre gjester drikker den ofte til kyllingpizza. Det er faktisk min favorittvin, så jeg anbefaler den på det sterkeste.

Østerrike er kanskje ikke det man tenker på som vin-hovedstaden, men den østre delen av landet har flatere landskap og mildere, mer druevennlig klima. De har til og med en helt egen druetype: Grüner Veltiner.

Lettstelt og tøff blomst

Krysantemumen får du blant annet i hvit, rosa, rød, oransje og gul. Foto: Stella Oter Lindeberg


Nå som høsten nærmer seg med stormskritt, er det litt vanskeligere å holde uteblomstene i live, men Ruth er daglig leder hos Stadion Blomst, og vet hva som overlever.

– Krysantemum, eller Krys, tåler litt kaldere vær, og blomstrer hele tiden. De dør når frosten kommer, men du kan ta dem med inn også, så holder de lenge.

– Hvor mye må de vannes, da?

– Nei, det er ikke så nøye. Vann dem om det ikke har regnet på en stund. Du kan løfte litt på den, og hvis den er tørr, så kan den vannes.

Krysantemum kommer i mange forskjellige farger, og man kan også klippe av noen blomster og sette de i vann inne, så har du pynt både ute og inne.

Tropisk kaffe

En kaffe for den litt eventyrlystne, kanskje? Foto: Elias Sandvold

Elias fra PitStop kunne dessverre ikke stille opp til intervju på grunn av influensa, men han har trosset feberen og sendt oss denne anbefalingen:

Siko er en lysbrent, fruktig og syrlig kaffe som er dyrket i Etiopia, og brent her i Oslo.

– Dette er den perfekte kaffen for de som ønsker noe på den mer syrlige og fruktige siden. Denne finner du ofte nykvernet på kanna hos oss!


Bønnene er høstet for hånd av Ibrahim Safi i Guji, i landet som hevder å være kaffens fødested.

– Siko smaker av honning, lime og papaya, og beskrives som tropisk. En herlig kaffe!

Gikk du glipp av forrige anbefaling? Her finner du den.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...