Nordre Aker Budstikke

Husker du…

Dette var vi mest opptatt av i året som har gått

Noen av sakene som ble mest lest på nab.no i året som gikk. Foto: Kollasj av bilder fra NAB, NTB, Statnett, private bilder

Uenighet om et merkelig dyr i Maridalen, noen som banket på døra til Dagsrevyankeren i Ullevål hageby, et besøk inn i mektige og veldig hemmelige fjellhaller, et hus for salg, og skolekarakterer er blant det som har interessert Nordre Aker Budstikkes lesere aller mest i 2020.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.12.2020 kl 16:31

NORDRE AKER: Vi har lagt bak oss 365 dager, der svært mange ble preget av en koronapandemi vi ikke ante skulle slå over oss da vi entret 2020.

2020 ble et rart år, men det ble også tidens beste for Nordre Aker Budstikke - målt i lesertall. Antall ukentlige lesere ble doblet fra 2019, og gjør at vi høsten 2020 har hatt over 60.000 unike lesere innom avisen hver eneste uke!

Vi har publisert over 2300 artikler, og i løpet av året som nå har gått er de lest 6,7 millioner ganger!

Mye har vært koronapreget, men ser vi bort fra pandemisakene, er dette ti av de mest leste sakene i 2020:

1. Heidi og dyret med den merkelige halen

Hva var det Heidi møtte på under joggetur i Maridalen i sommer? Dyret lignet på en bever, men hadde mye smalere hale.


Zoolog Petter Bøckman mente det måtte være noe så sjeldent som en bisam, men Bymiljøetatens biolog Kjell Isaksen var ikke enig. Beverekspert Frank Rosell var heller ikke overbevist. Sakene skapte enorm debatt, og engasjement, og ble uten sidestykke de mest leste i Nordre Aker Budstikke i 2020, og havner til sammen på en andreplass i avisens historie.

Les saken her:

2. Noen banket på døra hos Ingvild Bryn

I sommer gjestet mange kjente Nordre Aker-beboere spalta «Sommerpraten», og aller mest populær var Ingvild Bryn. Hun har vært et kjen ansikt på TV-skjermen i flere tiår – er opprinnelig fra Voss, men har bodd i Oslo i årevis, og flytta så til Ullevål hageby i 2001.

Og Dagsrevyen-programlederen er engasjert i nabolaget. Et par lørdager lånte hun og andre i klassen til datteren hennes skolekjøkkenet på Ullevål og laget mat fra fem-seks ulike land for å bli bedre kjent med hverandre. Men midt under den verste koronakrisa, banka det på døra hennes.

Les saken her:

3. Familien fant en spesiell plante i hagen

En familien på Korsvoll oppdaget en plante med karakteristiske blader i komposthaugen sin i august.

– Jeg ble oppmerksom på planten, som jeg ikke har sett her før. Vi mistenkte at det kunne være en cannabis-plante. Det som er sikkert at det ikke er vi som har plantet den, sier moren i familien.

Men hvordan hadde den havnet der?

Les saken her:

4. Bli med inn i de gigantiske fjellhallene

Vann- og avløpsetaten har brukt tre år på å lage fire gigantiske rentvannsbassenger på Oset, som skal være med på å sikre drikkevannsforsyningen til Oslos befolkning. Nordre Aker Budstikke fikk bli med på en eksklusiv omvisning i det hemmelige anlegget ved Maridalsvannet, og resultatet ble lest av flere titalls tusen NAB-lesere.

Les saken her:

5. Sjelden anledning ved elva, med et spesielt krav…

Fire millioner i prisantydning for idyll med oppussingsbehov ved Akerselva? Eiendomsmegleren fortalte at på ett døgn i september hadde tusenvis klikket seg inn for å se annonsen. Og flere titusen klikket seg inn på saken i Nordre Aker Budstikke også.

Boligsaker er alltid en hit. Men om det er fordi vi er ekstra glade i å flytte her i landet, eller om det er nysgjerrigheten for hvordan naboen har det som er årsaken, kan jo diskuteres…


Les saken her:

6. Bussen på jordet

I mars, like etter nedstengningen, fikk en morgenbuss en noe uheldig start på dagen. Ikke bare havnet 25-bussen mot Majorstuen helt på villspor, den havnet også «helt på jordet» i Maridalen da den prøvde å snu mot riktig trasé.

Les saken her:

7. Sommerprat med hele Norges Espen Nakstad

En annen sommerprat som vekket manges nysgjerrighet, var da vi traff den Nordre Aker-bosatte fungerende assisterende helsedirektøren, «hele Norges» Espen Nakstad.

Da Norstat gjennomførte en undersøkelse for ABC Nyheter i mai, var Nakstad vinneren. I alt 1.056 nordmenn ble spurt om hvem de synes har «utmerket seg mest på en positiv måte under koronakrisen». Nakstad danket ut både statsministeren og helseministeren.

Les saken her:

8. Jenta med 6,4 i snitt

I år som tidligere var mange interesserte i å lese om opptaket til videregående skole i juli. Også i år hevdet lokale skoler seg som de mest populære videregående i Oslo.

Ekstra populært var det også å lese om Blindern-eleven Nora som gikk ut av videregående i koronaåret med 6-er i alle fag, pluss tilleggspoeng!

Les saken her:

9. Ebbes lojale hunder etter ulykke i Marka

Da hundekjøreren Ebbe Hartz fra Kjelsås ble slått bevisstløs etter en ulykke på treningstur, ble hunden ved eierens side: – Fristelser til tross, Viking flyttet seg ikke fra min side, sa Ebbe til Nordre Aker Budstikke i juni.

Les saken her:

10. Konditoriet på Berg

I det store hvite huset på hjørnet i Nils Lauritssøns ve holdt tidligere Rolf Omar Bruuns Bakeri til. Fortsatt er skiltet på husveggen, og gjør at dagens eiere titt og ofte får folk på døra, men hyggelige historier.

Les saken her:

…og så årets føljetong

Rett under topplista finner vi saken som startet årets lengste føljetong, nemlig redningsaksjonen for hengebrua over Bjørnsjøhelvetet. Saken som tente Sindre Langaas' engasjemnet er blant de mest leste i året som gikk – og genererte godt over 20 artikler totalt, så langt.

Her kan du lese mer om historier til brua, som nå er restaurert og bevart:

P.S: For sin innsats er Sindre nominert til Årets navn og ildsjel i Nordre Aker 2020. Har du ikke stemt ennå, enten på ham eller en av de andre tre kandidatene, så gjør det nå da vel!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...