Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Dette er de viktige lokalsakene bydelsutvalgslederen er mest opptatt av nå

BU-leder Bente M. Larsen startet ferien på Norges tak – Galdhøpiggen 2469 m.o.h. Foto: Privat

Etter en real norgesferie, er BU-leder Bente M. Larsen klar for en høst der Vann- og avløpsetatens planlagte arbeider ved Oset, park i Nydalen, svømmehall på Engebråten, kommunal drift av seniorsenteret på Ullevål, og tryggere skoleveier, blir viktige lokalpolitiske saker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Nordre Akers øverste politiske leder, bydelsutvalgsleder Bente M. Larsen (Ap), startet ferien på «toppen av Norge» – på Galdhøpiggens 2469 meter over havet.

– Jeg gleder meg med skrekkblandet fryd, for jeg har litt høydeskrekk, sa Larsen, da lokalavisen tok en sommerprat med henne før ferien fra jobben i Skatteetaten startet.

Som bildet over viser nådde Arbeiderparti-politikeren, som bor i Lillo Terrasse, toppen.

– Det var en flott tur med flinke breførere/guider fra Juvasshytta. Spesielt siste etappen var krevende og bratt, men det gikk helt fint med tanke på høydeskrekken. Fantastisk å være på Norges tak! sier hun.

Godt planlagt norgesferie

Larsen, hadde planlagt en real norgesferie med leiebil fra Oslo, og med stopp langs Helgelandskysten, i Lofoten og Vesterålen, etter turen til Galdhøpiggen.


– Jeg gleder meg til å besøke Træna og Lovund for aller første gang, og skal også innom en venninne i Harstad før jeg vender snuten hjem til «øya mi», kunne Larsen fortelle før avreise.

Ferien var ikke koronapåvirket, for den var planlagt og bestilt allerede i januar. Og øya hennes, det er Storemolla – i Vågan kommune, øst for Svolvær i Lofoten.

BU-lederen er også ivrig «kolonist», og trives godt i kolonihageparsellen sin på Solvang. Foto: Privat / Arkivfoto

– Der skal jeg besøke slekt og venner. Og det er alltid en god følelse å gå på stiene der jeg tråkket mine barnesko. Hovedaktiviteten er ulike former for friluftsliv når jeg drar nordover.

– Jeg hadde en veldig god oppvekst i den lille, veiløse bygda Ullvåg, sammen med mamma og morfar. Men det er jo en helt annen historie, smiler BU-lederen, som er svært opptatt av historie, og fortsatt skriver i årboka for Vågan.

Jobber for Oset-beboerne

– Hva opptar deg for tiden?

– Som politiker er jeg er opptatt av at vi har fått en dialog mellom Oset-beboerne, bydelen og Vann- og avløpsetaten om arbeidene som skal gjøres med ny drikkevannskilde, og at den kontakten skal være vellykket. Dette er en av sakene jeg har jobbet mye med den siste tiden, og jeg vil være med på å påvirke det jeg kan for at arbeidet med ny vannforsyning blir så smidig som mulig.

– Seniorsentrene er også noe jeg er veldig opptatt av. Nå er driftsavtalen med Ullevål Hageby seniorsenter sagt opp (Nasjonalforeningen for folkehelsen har varslet at de trekker seg fra seniorsenterdrift fra 2021, journ.anm.), og bydelsutvalget har vedtatt å gjøre det kommunalt. Det er mange gode argumenter for det. Vi får da to kommunale seniorsentre – Marka Mobile og Ullevål Hageby – og to ideelle (Kuben 62+ på Kjelsås, og Tåsen seniorsenter, som drives av Norske Kvinners Sanitetsforening, journ.anm.).


– Når vi skal etablere et senter selv, så har vi lyst til å involvere beboerne i hvilke behov de har. Det kan godt være at fremtidens brukere har andre behov enn det som ble lagt til grunn for fem og ti år siden. Alt vi gjør i bydelen der vi har behov for å innhente ønsker fra beboerne, skal vi gjøre det, sier Larsen.

Lokalpolitikerne står sammen

– Nå har det snart gått et år siden valget, og du ble BU-leder. Hvordan vil du oppsummere den tiden?

– Vi måtte dessverre avlyse de politiske møtene i mars, inntil vi fikk på plass en digital løsning. Og ut fra at vi har hatt mange beboere inne til "digital åpen halvtime", spesielt i miljø-, plan- og samferdselskomiteen og bydelsutvalget, så vil jeg si at vi har lyktes med å få involvert beboerne likevel.

BU-lederen mener bydelspolitikerne har fått til mye siden i fjor høst, og sier hun opplever at det er et stort tverrpolitisk engasjement i BU fra alle politikerne.


BU-leder Bente M. Larsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– De vil mye for beboerne og for bydelen. Det er en god stemning og kjemi. Ja, vi har ulikheter, det er det ingen tvil om og det har kommet til uttrykk. Men jeg opplever at vi har respekt for hverandre. Sånn har det vært i mange år i Nordre Aker – vi har trivdes med hverandre som bydelsutvalg. Det tror jeg er viktig med tanke på å få besluttet saker, og når vi sender vedtak til bystyret: Der ser de at politikerne i Nordre Aker vil det samme. Det tror jeg er en stor fordel.

– Vi har delt ut frivillighetsmidler og grønne midler – totalt 1,3 millioner kroner. Det er jo en glede for oss bydelspolitikere å få vise at vi setter pris på frivilligheten. Ære være alt det folk rundt i bydelen gjør for «ingenting».

Har tro på svømmeanlegg på Engebråten

– Behovsplan for idrett og friluftsliv må jeg også trekke frem. Det er en særdeles viktig plan for bydelen. Og der ble det også lagt vekt på en bred involvering med innspill fra ulike aktører og idrettslag. Jeg tror igjen at det at vi står sammen om alle disse tiltakene vi sender til rådhuset, gjør at jeg kanskje øyner et håp om at Oslo kommune skal prioritere et svømmebasseng på Engebråten som kan fungere som et bydelsbad og gi ungene en tiltrengt svømmeundervisning, uten å måtte bli busset til andre bydeler. Jeg tenker at nå er det snart vår tur!

– Det at vi står sammen om en rekke reguleringsplaner i Nydalen er også ekstremt viktig, med tanke på at vi er tverrpolitisk enige om at vi må få en grønn park. Vi hadde et uformelt møte med byråd Marcussen, for vi trenger å si at vi er bekymret på bydelens vegne og de beboerne som bor der om ikke byrådet nå ser hen til oss og prioriterer et større grøntområde. Utbyggerne har nå laget et nettverk der de skal legge en plan for et bygulv i Nydalen. Så at utbyggerne og Oslo kommune går sammen for å finne ut hva vi kan gjøre for at bydel Nordre Aker og folk i Nydalen skal få en park – la oss kalle det en dugnad – tror jeg er bra. Hvor stor den blir tør jeg ikke si, men vi håper den blir så stor som mulig – 15 dekar har vi snakket om veldig lenge.

– Jeg kan også ta opp dette med trafikksikkerhet. Før jul ble vi bedt om å spille inn tiltak til Bymiljøetaten for tryggere skoleveier. De har gjort en del, men de har ikke gjort nok, så der må vi følge opp.

Korona

Koronapandemien snudd opp ned på hverdagen til de aller fleste da den slo inn som en bølge i mars. Bydelsutvalgslederen er klar over at det har vært en krevende periode for hele befolkningen.

– Mange har lidd i koronasituasjonen, og kanskje spesielt barn og unge. Så det er bra at bydelen fikk 700.000 kroner fra byrådet til sommeraktiviteter for barn og unge.

– Og så vil jeg rose de som har jobbet i helseinstitusjonene, og som har vist stort mot. Bydelens ansatte har vært fleksible – noen har for eksempel gått fra å jobbe i barnehage til hjemmetjenesten. Bydelsdirektøren med alle ansatte har gjort en fantastisk jobb, sier BU-lederen, og minner om at det på ingen måte er over.

– Hva tror du tar med oss fra dette?

– Jeg håper at det lærer oss å sette større pris på hverandre, at vi ikke tar hverandre for gitt: Både tenke og være gode mot hverandre, og ikke la de små tingene eller detaljene dominere. Og så håper jeg vi blir mer bevisst på miljø, i form av at vi kanskje ikke trenger å reie altfor mye. Det finnes mye å gjøre i eget land også, og det er mye fint i Oslo, som vi kan bli flinkere til å bruke!

Bente Larsens sommertips

Sted i bydelen: – Grefsenkollen utkikkspunktet. Jeg skjønner at folkk drar dit og overnatter i hengekøye. Jeg anbefaler de som ikke har vært på utkikkspunktet,å dra dit. Ellers er marka fantastisk, og Akerselva. Korsvolltoppen er en annen favoritt – og kanskje det stedet det er færrest folk. Og å se flaggspetten i trærne på Korsvolltoppen er en fantastisk opplevelse!

Bok: – Slåttekar i himmelen av Edvard Hoem. Det synes jeg var en flott bok. Det har nok også med min egen interesse for slektshistorie, og det å se tilbake i tid. Jeg gjenkjente en del av min egen families bakgrunn i boka.

Serie: – Et sted å høre til. Australsk serie, som jeg har fulgt med på.

Podcast: – Podcasten som bydelsdirektørene i Nordre Aker og Nordstrand har sammen – Bydelspraten. Den vil jeg absolutt anbefale bydelens beboere om å høre på!

Sommerminne

– Kan du fortell litt om ditt beste sommerminne?

– Jeg har mange, men skal jeg velge ett, tror jeg nok at jeg må gå litt tilbake i tid, og til en sommer jeg ofte snakket med moren min om i ettertid. Det var sommeren 1980, som var veldig, veldig varm. Jeg var 15 år. Vi hadde kjøpt oss en båt med 6 hk. Den sommeren var vi ute og fisket og spiste fersk fisk. Vi dro på turer og drakk kaffe, og leste Sherlock Holmes for hverandre. Det er noe med minnene sammen med dem man er glad i som gjør det spesielt, avslutter Larsen.

I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med ulike lokale profiler. I "Sommerpraten" blir du bedre kjent med de lokale fjesene, hva de skal i sommer og hvordan koronasituasjonen har påvirket dem.

Her kan du lese alle Sommerpratene!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...