Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette er ditt gamle søppel. Nå har det blitt kunst

Elevene på Rønningen folkehøgskole står klare med en musikal som tar for seg en våre store miljøutfordringer: Plastforurensing.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2017 kl 13:43

KJELSÅS: Tidligere i år ble en syk hval avlivet på Sotra i Hordaland. Inni hvalen fant forskere omlag 30 plastposer og mange mindre plastbiter.

Saken har skapt sterke reaksjoner, og generert overskrifter internasjonalt. Og den har satt fokus på en stor miljøutfordring: Plastforurensing, ikke minst hvordan det påvirker livet i havet.

– Plastavfall er idag et av de største miljøproblemene i havet. Å finne så mye plast i en sjelden hval er sjokkerende, og et trist eksempel på hvilken påvirkning vi mennesker har på havet, sier forsker Christoph Noever ved institutt for biologi ved Universitetet i Bergen til VG.

Søppel, dans og musikk

Elevene på Rønningen folkehøgskole på Kjelsås har samlet inn mange kubikkmeter med plast over flere måneder. Og nå er de klare med musikalen «Polymer» som «lyssetter» samtidsrelevante problemstillinger på en vågal måte ved hjelp av musikk og underholdning.

Hele scenerommet er dekket med den innsamlede plasten.

Se promovideo her:

– Musikalen lager vi for at skolen skal ha et stort fellesprosjekt, der alle kan blomstre og jobbe sammen mot en bedre verden. Med musikalen samler vi alle krefter som kan samles på en skole, sier Jens Emil Asp, lærer i digital design og lys/lyd/scene på Rønningen folkehøgskole.

– Unge kvinner og menn som elsker å danse skal danse, dyktige musikere skal spille og en hel haug med unge talenter skal få vise seg frem. Vi har over 100 elever i sving.

Av og med elever

Musikalen er laget av elever og lærere ved skolen. Elevene har selv skrevet manus, komponert sanger og koreografert dansen.

«Det er en forestilling og ikke minst en opplevelse utenom det vanlige. Så kom og bli med på en reise gjennom en verden dekket av plast, der ingen planter gror og ingen dyr bor!» står det på forestillingens Facebook-side.

LES OGSÅ: Historisk høye søkertall til Rønningen folkehøgskole

Høye forventninger

Hovedrolleinnehaver i Polymer, Nora Ramsrud, og regissør Henrik Årdal. Foto: RØNNINGEN FOLKEHØGSKOLE

Henrik Årdal er regissør for musikalen.

– Jeg har ekstremt høye forventninger til elevene, og jeg er veldig imponert over dedikasjonen og ambisjonsnivået til alle elevene. De jobber energisk, målrettet og alle drar i samme retning. Jeg er så stolt, sier han.

Tidligere reiste Rønningen-elevene ut på turné med sin sceneoppsetning. I år holdes imidlertid alle de syv forestillingene på skolen i Myrerskogveien 54A. Dermed har du som Nordre Aker-beboer mange muligheter til å oppleve kreativiteten på Rønningen.

Og elevene vil tvinge deg til å tenke over plastforbruket ditt: Når publikum kommer vil de få utdelt blått skoovertrekk som de må kaste i en hval når de går ut.

Polymer spiller fra torsdag 16. mars til søndag 19. mars. (Se faktaboks for spilletider).

LES OGSÅ: Flyktinger flyttet inn på Rønningen – da kom både Torbjørn Røe Isaksen og Sylvi Listhaug

«Ny» skole

Rønningen folkehøgskole har de siste to årene gjennomgått omfattende ombygging og utvidelse.

28. mai er det offisiell åpning av «nye» Rønningen folkehøgskole. Skolen får da to toppmoderne internater med 97 nye rom, en 1300 kvadratmeters idrettshall, to dansesaler, nye klasserom, grupperom, kafé og en vinteroppvarmet kunstgressbane.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...