Nordre Aker Budstikke

Dette er egentlig noe helt annet enn en riggplass

Parkeringsplassen ved Oset har vært brukt som riggplass til flere prosjekter de siste årene. Nå mener VAV at den må tilbakeføres som parkeringsplass. Plassen har tidligere blant annet blitt brukt som utfartsparkering til marka, og av brukere av Kjelsåshallen og Langsetløkka. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Vann- og avløpsetaten foreslår nå selv at Oset utfartsparkering må bli brukt til det den er, nemlig en utfartsparkering, og ikke til noe annet på en stund.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Prosjektleder for Vann- og avløpsetatens (VAV) store arbeid med å skifte ut gamle vannrør på i Kjelsås-området, Bjørn Vessia, forteller nå at han har tatt initiativet til at det utarbeides nye forskrifter for bruk av kommunens tomter til riggplasser og annet. Slik som Oset utfartsparkering i Midtoddveien.

Arbeidet med utskifting av de gamle rørene på Kjelsås er forventet å være ferdig til våren. Det er noen måneder etter opprinnelig plan, som var julen 2017.

Lokal misnøye

– Jeg ser frem til å få avsluttet disse arbeidene så raskt det er mulig og beklager på VAVs vegne de ekstrabelastninger dette har og fortsatt påfører beboerne. Når det gjelder Bymiljøetatens (BYM) og utleie av Oset utfartsparkering, har jeg fått tatt dette opp med min ledelse som har brakt det videre til ledelsen i BYM, sier Vessia.

Han viser til at tomten har vært mye brukt av VAV og andre i en årrekke. Dette har ifølge prosjektlederens erfaring, medført lokal misnøye over lang tid.

LES OGSÅ: Se denne støyskjermen ved Oset


– Dette gjelder spesielt to ting: Støy og manglende, eller mangelfull, nabovarsling av riggplass. Sistnevnte er entreprenørens ansvar i VAVs graveentrepriser. Dette fordi mange graveentreprenører allerede disponerer lokale riggtomter. Men i dette tilfelle, med arbeidet med utskiftning av gamle rør, har entreprenøren fått dispensasjon fra støyforskriften, sier prosjektlederen.

LES OGSÅ: En noe spesiell støyskjerm, i regi av Vann- og avløpsetaten

Ikke brukes til andre formål

Han har nå, overfor Vann- og avløpsetaten og Bymiljøetaten, foreslått at følgende tas inn i avtalene med entreprenørene for fremtiden:

1. Støyforskriften gjelder for alle riggplasser i Oslo i nærheten av boligbebyggelse og uavhengig av eventuelle dispensasjoner som ofte må gis for selve grave-/grøftearbeidet som er kortvarig.

2. Nabovarsel skal alltid gis skriftlig og godkjennes av byggherren selv om riggen er kortvarig og ikke trenger å byggeanmeldes.


3. Denne utfartsparkeringen (Oset) bør snarest (våren/sommeren 2018) settes i stand og ikke benyttes til andre formål på en stund.

4. VAV har påtatt seg utbedring etter at grøfteprosjektet her er ferdig (forutsatt våren 2018) og mer permanent av Rentvannsbassengene gjennom avtaler og regulering.

Vessia forteller at saken også er oversendt BYM.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...