Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dette er Grefsens nye rektor

Are Enger, fra fungerende til permanent rektor ved Grefsen skole. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Are Enger har lenge vært fungerende rektor ved Grefsen skole. Men siste skoledag før jul kunne han fortelle små og store hvem som skal bli den nye permanente rektoren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2015 kl 13:06

GREFSEN: – Jeg blir i hvert fall i tre måneder, sa da fungerende rektor ved Grefsen barneskole, Are Enger (36), til Nordre Aker Budstikke i høst. Tre måneder ble litt lenger, og siste skoledagen før jul fikk små og store høre nyheten:

Fungerende rektor Are Enger blir til permanent rektor.

NOMINER NÅ: ÅRETS NAVN i Nordre Aker - foreslå kandidater nå!

Assisterende, fungerende, permanent

Enger er heller ingen førstereis-leder ved Grefsen skole. Allerede i to år før han ble fungerende rektor, har han vært assisterende rektor ved den i høst nyoppussede og renoverte skolen, med ny idrettsplass og idrettshall.

LES OGSÅ: Dystert, men viktig, ved Grefsen barneskole

– Det er rett og slett blitt helt fantastisk her. Finnes det bedre skolefasiliteter? Nå er vi hjemme. I en godt drevet skole, med god struktur og godt planarbeid. Det skal jeg, resten av administrasjonen og lærerne bygge videre på. Jeg gleder meg veldig til å sette igang, sa også rektor til avisen i høst.

LES OGSÅ: Det handler om å ta vare på hverandre

Tidligere har også Enger vært lærer og inspektør ved Haugenstua ungdomsskole, før han kom til Grefsen. Selv tobarnspappa, bosatt i bydel Ullern, men opprinnelig fra Skien.

Glad og klar

– Jeg er veldig glad og veldig klar for dette. Vi har påbegynt så mye spennende utviklingsarbeid av vår gode pedagogiske platform, så dette er en fin jobb, sier Enger til Nordre Aker Budstikke, om den faste rektorstillingen.

Nytt i høst var også to mottaksklasser på Grefsen barneskole.

Mottaksklasser

– Hvordan fungerer det?

– Det går så veldig bra, lærerne er også henrykte over hvor fint det fungerer. Nå har jeg akkurat vært innom klassene, smakt på mat fra fire ulike land, kaker fra tre forskjellig land, og sagt hei og hadet på flere språk. Jeg føler at elevene i mottaksklassene er godt integrert og inkludert blant de andre skolebarna, sier Enger.

Som om noen dager er på vei til Skien for å feire jul med familie.

– Vi spiser kalkun på julaften. Jeg gleder meg masse, særlig på vegne av barna mine. De har hatt nedtelling siden 1. desember.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...